Saturday 28 May 2011

Αντιδράσεις και συμφωνία στη Γ.Σ. της ΒΙΜΕΛ


Τη μείωση του ποσοστού του Δήμου τουλάχιστον 3% (δηλαδή από 52% στο 49%), τη συμμετοχή νέων μελισσοκόμων στην εταιρεία, την επεξεργασία και τυποποίηση παράγωγων μελιού και τη μείωση στο 50% της απαιτούμενης πλειοψηφίας για την αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΒΙΜΕΛ που έγινε την Τετάρτη στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας στην Αντιμάχεια.
Στη συνέλευση, παρίστατο οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιωργαράς και Βασιλειάδης, η Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ κ. Κιαπόκα, οι δημ. σ/λοι κ. Γ. Κρητικός, Αντ. Κρητικός, Ν. Μυλωνάς, το μέλος της Δημ. Κοινότητας κ. Σκουφεζή, το μέλος της “Σ.Ε.” κ. Βαγγέλης και ο λογιστής της εταιρείας κ. Ψύρρης.
ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Το θέμα που κέντρισε τους μετόχους και δημιούργησε – σε πολλά σημεία – έντονες αντιδράσεις, ήταν η προσθήκη που πρότεινε ο Δήμαρχος για επεξεργασία και τυποποίηση άλλων προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Οι μέτοχοι ζήτησαν να δοθεί το βάρος στο μέλι και στην παραγωγή – τυποποίηση των παραγώγων αυτού, διαφωνώντας με τον κ. Καΐσερλη που επέμενε ν’ ανοιχτεί η επιχ/ση και σ’ άλλα προϊόντα.
Τελικά, με το Δήμαρχο να υποστηρίζει ότι θα επαναφέρει την πρότασή του αφού τους πείσει, αποσύρθηκε το παραπάνω σημείο, και στο Καταστατικό προστέθηκε μόνο η πρόταση για τυποποίηση παραγώγων του μελιού.
ΣΤΟ 49% Ο ΔΗΜΟΣ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ 50%
ΝΕΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Παρ’ ότι υπήρχαν αρχικές ενστάσεις για τη σκοπιμότητα της μείωσης τουλάχιστον 3% του ποσοστού του Δήμου, εντούτοις αποφασίστηκε να κατέβει στο 49%, ώστε ν’ αποφευχθεί ο “σκόπελος” του δημόσιου λογιστικού. Άμεσα θα προβεί η εταιρεία σε ανακοίνωση πώλησης των μεριδίων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί – τυποποιητές μελιού να προβούν σε αγορά.
Παράλληλα αποφασίστηκε η τροποποίηση του ποσοστού για την απαιτούμενη πλειοψηφία όσον αφορά την αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου και πλέον απαιτείται το 50% των μετόχων.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
- ΠΑΡΑΜΟΝΗ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι μετά το ξεκαθάρισμα με το Καταστατικό, θα προσληφθούν στην επιχ/ση - η οποία έχουν ως στόχο ν’ αναπτυχθεί κι όχι να κλείσει όπως τον κατηγορούν – 1 επιστήμονας μάρκετινγκ, 1 χημικός, 1 οικονομολόγος, ενώ τουλάχιστον για φέτος το προσωπικό που μέχρι τώρα δούλευε στην επιχ/ση (ο κ. Μεταξωτός θ’ αποχωρήσει 30/6) θα συνεχίσει την εργασία του.

No comments: