Saturday 21 May 2011

Για 12η χρονιά στο «Νέπτουν» διεθνές συνέδριο Ομοιοπαθητικών


ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ
Κάτι σαν το σπίτι τους θεωρούν τα 1.000 και πλέον μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Ομοιοπαθητικής, από τις πιο διάσημες στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία, λόγω του υψηλού επιστημονικού της κύρους. Κι αυτό γιατί από τη μια έχουν επίγνωση της μοναδικής αίσθησης να βρίσκονται στην πατρίδα του Ιπποκράτη και από την άλλη γιατί στο «Νέπτουν» όπου φιλοξενούνται κάθε χρόνο έχουν απόλυτη ικανοποίηση από το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Φέτος είναι εδώ για 12η χρονιά με 750 μέλη τους, που έχουν την ευκαιρία να συζητάνε γενικότερα θέματα και ιδιαίτερα αυτά που καταπολεμούν τον πόνο και το στρες (διαχείριση – θεραπεία), θέμα το οποίο μάλιστα παρακολουθούν κι αρκετοί φοιτητές από γερμανικά παν/μια.
Μιλώντας στο «ΒτΚ» ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Κλάους Κιούστερμαν (με έδρα το Μπάτεν Μπάτεν) αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία της Ιπποκρατικής σκέψης και πρακτικής. Ακόμα και σήμερα, είπε, για πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν την Ιατρική Επιστήμη, ανατρέχουμε στις πηγές του Ιπποκράτη στα όσα δίδαξε και στις «παρατηρήσεις» του πάνω στη φύση και στα βότανα.
Για την Ομοιοπαθητική, είπε ότι είναι σε μεγάλο βαθμό (πάνω από 70%) αποδεκτή και από τους Γερμανούς γιατρούς ως παράλληλη και συμπληρωματική της Ιατρικής, για πάρα πολύ κόσμο μάλιστα η χρήση μεθόδων της Ομοιοπαθητικής είναι πολύ δημοφιλής και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν κάθε φορά να μάθουν όσα νεότερα συζητάμε εδώ στην Κω.
Τελειώνοντας ο κ. Κιούστερμαν εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Δ/ντή του Νέπτουν κ. Μιχάλη Παπάζογλου για την άψογη φιλοξενία που έχουν κάθε χρόνο, γι’ αυτό και ήδη υπέγραψαν και για το 2012.

No comments: