Tuesday 10 May 2011

Μια χούφτα άνθρωποι ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ!


Εντυπωσιακός ο Ναός του Αη-Γιώργη του Πετρουμιανού
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

πολλοί ήταν οι πιστοί που ήλθαν να δουν αλλά και να ενισχύσουν την προσπάθεια των Πετρουμιανών, να δουν ξανά την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου να γίνεται πραγματικότητα. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, μαζί με αρκετούς ιερείς τέλεσαν Αρτοκλασία στην είσοδο του υπό κατασκευήν Ιερού Ναού. Ακολούθησε προσκύνημα της ιστορικής και θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου, που διέσωσαν οι Μικρασιάτες από την Μικρασιατική καταστροφή. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τιγαράς, κάλεσε τους πιστούς να ενισχύσουν με το υστέρημα τους την προσπάθεια να τελειώσει ο Ναός που βρίσκεται στο μπετό και χρειάζεται ακόμη, σοβάδες, κουφώματα και όλες τις απαραίτητες λειτουργικές εγκαταστάσεις. Ο Μητροπολίτης μας φανερά συγκινημένος, τόνισε πως ευχή όλων είναι πολύ γρήγορα η Εικόνα να εισέλθει με τα Θυρανοίξια τον Ιερό Ναό και ο άγιος Γεώργιος να ευλογεί αλλά και να σπεύδει με το άλογο του να βοηθάει όσους τον ικετεύουν.
Ιδιαίτερα ο κ.κ. Ναθαναήλ αναφέρθηκε στην θαυματουργή δύναμη του Αγίου Γεωργίου, αφού το Μοναστήρι που έζησε τον μοναχικό του βίο, ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο.
Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Κω κ. Κ. Καήσερλης, συνοδευόμενος από τον Δ.Σ. κ. Γεώργιο Κοπάδη. Εκεί ήταν και πολλοί δωρητές του Ιερού Ναού. Ανάμεσα τους και ο πολιτικός μηχανικός κ. Θ. Βαρκάς που έβγαλε αφιλοκερδώς τα Ναοδομικά σχέδια. Αμέσως μετά την Αρτοκλασία, ακολούθησε υπαίθριο παραδοσιακό πανηγύρι, με μουσική και άφθονο μπουφέ, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την αποπεράτωση του ημιτελούς Ιερού Ναού

No comments: