Saturday 14 May 2011

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΔΩΔ/ΣΑ


Μια φορά την εβδομάδα μόνο το καλοκαίρι, όταν η αντίστοιχη γραμμή για Λέσβο είναι όλο το χρόνο
Συνεδρίασε την Πέμπτη, στον Πειραιά, υπό την προεδρία του Γ.Γ. Αιγαίου κ. Χαλκιώτη, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ήταν οι επαναληπτικοί διαγωνισμοί δημοσίου συμφέροντος που αναμένονται να διεξαχθούν τις επόμενες μέρες.
Οι διαγωνισμοί αφορούν μεταξύ των άλλων στις ακτοπλοϊκές γραμμές Θεσσαλονίκης - Σιγρίου – Χίου – Σάμου – Πάτμου – Καλύμνου - Κω – Ρόδου και Μυτιλήνης – Θεσσαλονίκης.
Το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη μέχρι Ρόδο με επιστροφή, θα εκτελείται μία φορά την εβδομάδα και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, ενώ το δρομολόγιο από Μυτιλήνη μέχρι Θεσσαλονίκη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μία φορά την εβδομάδα στη θέση του ‘’Λισσός’’. Επίσης, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης εγκρίθηκε και το δρομολόγιο του οχηματαγωγού πλοίου «Αρμενιστής» από Πειραιά για Μυτιλήνη, για το οποίο ο κ. Χαλκιώτης, ζήτησε να εξετάσει η εταιρεία το ενδεχόμενο επέκτασής του μέχρι τη Λήμνο.
Ακόμη, ο κ. Χαλκιώτης ενημέρωσε το Σ.Α.Σ ότι η ΝΕΛ υπέβαλε αίτημα για ενίσχυση της γραμμής Καβάλας - Λήμνου - Μυτιλήνης -Χίου τρεις φορές την εβδομάδα από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου με το Αίολος Κεντέρης.
Ο εξέφρασε την ικανοποίησή του ζήτησε όμως από την ΝΕΛ να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμπεριληφθεί και η Σάμος στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

No comments: