Thursday 26 May 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΦΙΑΣΚΟ!


Δεκάδες διαμαρτυρίες στο «ΒτΚ»
Από πολίτες που δεν απογράφησαν
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Ούτε μια ανακοίνωση για τους μη απογραφέντες που τώρα φοβούνται τα …πρόστιμα!!
Το φάσμα να τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα όσοι δεν έχουν απογραφεί, αντιμετωπίζει άγνωστος – μεγάλος – αριθμός κατοίκων του νησιού, αφού για διάφορους λόγους δεν μπήκαν στη διαδικασία αυτή.
Το «ΒτΚ» με το που ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απογραφής την Τρίτη 24/5, δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρόμενων κατοίκων που δεν απογράφησαν.
Από την πλευρά των αρμοδίων αποδίδεται γενικότερα στα προβλήματα των απογραφέων, είτε γιατί δεν ήταν καλά καταρτισμένοι, είτε γιατί δεν προσήλθαν, είτε γιατί τα παράτησαν στη μέση κ.ά.
Το βέβαιον είναι ότι η όλη διοργάνωση είχε πολλά κενά, τόσο στην ενημέρωση όσο και στη διαδικασία απογραφής. Π.χ. δεν έγινε παρά μόνον μέσω διαδικτύου πρόσκληση ενδιαφέροντος για όσους ήθελαν να εργαστούν ως απογραφείς, με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρές ελλείψεις και βέβαια σε καμιά περίπτωση αναπληρωματικούς να καλύψουν τα κενά.
Το όλο θέμα θα πρέπει να απασχολήσει τη Δημ. Αρχή, γιατί η Κως θα έχει σαφώς μικρότερο πληθυσμό από ότι στην πραγματικότητα…
* Για όσους δεν έχουν απογραφεί θα υπάρχει υπάλληλος στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου έως και την Παρασκευή 27/5. Πληρ. τηλ. 6957.685446.

No comments: