Tuesday 31 May 2011

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣΚ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΜΑΝΘΟΥ ΑΡΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ


Μ’ επιστολή που τους επέδωσε την ημέρα της εκπομπής τους (Κυριακή, ώρα 11:00), ο Δ/ντης του ΔΗΡΑΣΚ κ. Τσατσαρώνης, αφού τους ευχαρίστησε, διέκοψε τη δίωρη ραδιοφωνική μετάδοση της εκπομπής λόγου των παραγωγών Μ. Αρμπελιά και Γ. Θαλασσινού στο “Ράδιο Κως”.
Οι λόγοι που επικαλείται ο κ. Τσατσαρώνης για τη διακοπή της εκπομπής τους είναι ότι, ορισμένες φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε παλαιότερες εκπομπές τους, εκθέτουν το σταθμό απέναντι στο νόμο (και είναι ορατό το πρόστιμο από το ΕΣΡ), αλλά και στους πολίτες που του εξέφρασαν προφορικά τη διαμαρτυρία τους.
Μάλιστα σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι είχε ειδοποιήσει τους παραγωγούς, προ 2 εβδομάδων και μεσοβδόμαδα, ότι πρέπει να προσέξουν τη φρασεολογία τους, διότι πρόκειται για δημοτικό μέσο, αλλά εκείνοι συνέχισαν.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ
ΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ
ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ
Από την πλευράς τους, οι 2 μουσικοί παραγωγοί, που βρίσκονται στον αέρα εδώ και ενάμισι χρόνο, αρνούνται ότι προέβησαν σε λεκτικές ή άλλες ακρότητες και υποστηρίζουν ότι δεν ενημερώθηκαν νωρίτερα από την ημέρα της διακοπής, παρά μόνο σε μια φιλική κουβέντα του Γ. Θαλασσινού με τον Μ. Τσατσαρώνη σε παραλιακό καφέ, όπου απλώς του ανέφερε τις παρατηρήσεις για την εκπομπή τους.
Η ΑΣΤ/ΜΙΑ ΚΑΙ
Η ΔΙΑΚΟΠΗ
ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ
Οι 2 παραγωγοί καταγγέλλουν ότι την περασμένη Κυριακή, πήγαν κανονικά να κάνουν εκπομπή – διότι θεωρούσαν ότι είχαν “συμμορφωθεί” προς τις υποδείξεις – αλλά δεν τους άφησαν. Μάλιστα, επέμεναν στο κάνουν την εκπομπή τους, κι ας ερχόταν η αστ/μια να τους βγάλει από το στούντιο. Όπως δήλωσαν, προκειμένου να τους εμποδίσουν, διέκοψαν το σήμα του σταθμού, και κατέβασε το linκ εξωτερικός συνεργάτης, κι όχι ο τεχνικός προϊστάμενος του σταθμού.
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΤΟΥ ΣΕΜΜΕΚ
Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα από τους 2 παραγωγούς ο Πρόεδρος του ΣΕΜΜΕΚ κ. Πασσανικολάκης, ο οποίος σε διπλή τηλεφωνική επικοινωνία με το Δ/ντη, του πρότεινε να υπάρξει συνάντηση και από κοινού συμφωνία όλων των πλευρών για αυτοδέσμευση, ώστε να συνεχιστούν οι εκπομπές. Μάλιστα, συναντήθηκε και εξέθεσε την πρότασή τους στους 2 παραγωγούς, οι οποίοι ήταν σύμφωνοι. Όμως ο Δ/ντης του σταθμού ήταν αμετάπειστος.
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ/ΝΤΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ
Ρ/Φ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Δ/ντη ήταν προσωπική, κι όχι του Δ.Σ., ο οποίος δήλωσε ότι εάν θεωρούν οι παραγωγοί ότι δεν έπρεπε να παρθεί, μπορούν να την προσβάλουν στο Δ.Σ του ΔΗΡΑΣΚ.
* Οι 2 παραγωγοί θα μιλήσουν για το “κόψιμο” της εκπομπής τους σε συνέντευξη που θα δώσουν σήμερα Τρίτη, στις 13:30 στο “Μύλο”.

No comments: