Tuesday 24 May 2011

ΝΤΙΝΑ ΣΒΥΝΟΥ: Όχι στην αλλαγή του λογότυπου της Κω


Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε για την απόφαση του ΕΦΤ προς αλλαγή του τουριστικού λογότυπου της Κω, για μια ακόμη φορά…. Και βέβαια η απόφαση αυτή μας βρίσκει άκρως αντίθετους –σημειωτέον πως η Ένωση Ξενοδόχων δεν παρίστατο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση λόγω συνεδρίασης του ΞΕΕ στην Αθήνα.
Το τελευταίο λογότυπο του νησιού μας, επιλέχθηκε πρόσφατα μετά από διαγωνισμό και ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρία, στην οποία του επιλογή ΔΕΝ συμμετείχε μόνο ο τότε ΔΟΤ, αλλά όλοι οι τουριστικοί φορείς του νησιού όπως επίσης και εξειδικευμένα άτομα του μάρκετινγκ. Το λογότυπο είναι επαρκέστατο, μελετημένο, επαγγελματικό, έχει περάσει στην τουριστική αγορά τα τελευταία χρόνια και βεβαίως έχει συνδυαστεί ο προορισμός με αυτό.
Οι συνεχείς αλλαγές στο λογότυπο ενός τουριστικού προορισμού συνιστούν δείγμα προχειρότητας και έλλειψης επαγγελματισμού, ενώ απαιτεί εκτός των άλλων από την αγορά την “διαγραφή” από τη μνήμη όλων των εικόνων που έχουν σχηματιστεί σε σχέση με το προϊόν και την αντικατάστασή τους με νέες. Το τελευταίο από μόνο του θεωρείται λάθος στο χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, γεγονός που επισημαίνεται από ειδικούς επιστήμονες του χώρου και επιβεβαιώνεται από την στρατηγική διαφήμισης που ακολουθούν μεγάλες εταιρίες-brands (π.χ. Coca-cola).
Περιμένουμε από τον ΕΦΤ να ασχοληθεί με σημαντικά ζητήματα που απαιτούνται για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, πατώντας σε μια βάση που έχει ήδη δημιουργηθεί, βελτιώνοντας και όχι μηδενίζοντας αδικαιολόγητα ενέργειες που έχουν γίνει από τους προγενέστερους. Η υγιειής τουριστική πορεία απαιτεί μεταξύ άλλων, ανιδιοτέλεια, συνεργασία και πολιτική ανεξαρτησία.
Με τιμή, Σβύνου Κωνσταντίνα Αντιπρόεδρος Ένωσης ξενοδόχων Κω

No comments: