Tuesday 24 May 2011

Για το βιβλίο του Γ. Χρονά ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ


Από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες ηθοποιούς η Ζωή Λάσκαρη αλλά και ο γνωστός συγγραφέας Γ. Χρονάς, τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πολύκεντρου Θαλασσινού και των εκδόσεων «Οδός Πανός» και παρακολούθησαν την παρουσίαση του 22ου βιβλίου του, με τίτλο «Σάββατο».
Ιδιαίτερα προσιτή και φιλική η κα Λάσκαρη μαζί με τον φίλο της συγγραφέα, μίλησαν με το κοινό, φωτογραφήθηκαν πρόθυμα μαζί του και υπέγραφαν τα βιβλία που διατέθηκαν.
Λιτή και σύντομη στην παρουσίαση που έκανε, ικανοποίησε όμως απόλυτα το κοινό, γιατί επικέντρωσε με μεστό διεισδυτικό λόγο στις δικές της εποχές του ’60, συσχετίζοντάς τες με αυτές που βιώνουμε σήμερα, με εύστοχες επισημάνσεις για το τότε και το τώρα, προκαλώντας ανάλογη νοσταλγία για όσους ανήκουν σ’ εκείνες τις εποχές.
Εξαιρετικός και μ’ έναν άνετο λόγο, ο κ. Χρονάς σκιαγράφησε το συγγραφικό του έργο με παράλληλες αναφορές στους σπουδαίους ανθρώπους που τον σημάδεψαν στη ζωή του.
Αξιοσημείωτη τέλος ήταν η αναφορά του γενικότερα στην Οικογένεια του Νίκου Θαλασσινού και ιδιαίτερα στο γιο του Φώτη, για τον οποίο μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια.

No comments: