Saturday 14 May 2011

Δριμεία επίθεση Τσίπρα στο Γιώργο Παπανδρέου


“Η ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ”
“Ζητάμε εκλογές για να αρθεί το αδιέξοδο του μνημονίου”
“ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΑΜΕ ΗΠΑ”
“Άνιση και άνεργη η ανάπτυξη του τουρισμού στην Κω”
“ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ”


Εκλογές ζήτησε από την Κω, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, για να αρθεί το αδιέξοδο του μνημονίου, καλώντας το λαό ν’ αγωνιστεί για να προστατέψει τη δημοκρατία και τα δικαιώματα του, ενώ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο δεξιά και την πιο επικίνδυνη για τον τόπο και το λαό, χρεώνοντας ευθύνες στον ίδιο τον Πρωθυπουργό για παράδοση της χώρας στους πιστωτές, αλλά και στον Α. Σαμαρά, που δε λέει κάτι διαφορετικό για το μνημόνιο.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Επίσης, άσκησε κριτική στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι παρά την κρισιμότητα της εποχής, δείχνει τεράστια εμμονή στο να μη θέλει να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις για νικηφόρους αγώνες, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σ’ όλες τις δυνάμεις, εκτός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε ένα νέο Συνασπισμό εξουσίας, που θα μπορούσε να είναι η λύση στη μετά Παπανδρέου εποχή.
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ
ΒΡΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ζήτησε από το λαό να ξεπεράσει το φόβο του και να βρει τη δύναμη της αλληλεγγύης, αλλά και να καταλάβει ότι μπορεί ν’ αντιδράσει, ενώ τόνισε ότι η διέξοδος από την κρίση θα προέλθει από ταξική μάχη.
ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ
ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ
Ερωτηθείς για την πρόταση του Δήμου με τις συνεργατικές, υποστήριξε ότι πρόκειται για θετικές σκέψεις, τις οποίες θα στηρίξουν, όμως επισήμανε ότι πρέπει αφενός μεν να εξειδικευτεί τι είδους δράσεις θα προωθηθούν, αφετέρου δε να υπάρξει αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών, προς το κοινό συμφέρον. Τόνισε δε ότι σε καμία περίπτωση οι συνεργατικές δεν πρέπει ν’ αντικαταστήσουν το κοινωνικό κράτος.
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ
Σχετικά με τα προβλήματα στις συγκοινωνίες, επανέλαβε την πρότασή τους για ύπαρξη ενός δημόσιου φορέα ακτοπλοΐας, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το καρτέλ.
ΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ
Αναφερθείς στην πορεία ανάπτυξης της Κω, τη χαρακτήρισε άνιση και άνεργη, στηλιτεύοντας την ύπαρξη μαθητευομένων ξενοδοχοϋπαλλήλων, τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και την παραμέληση του αγροτικού τομέα, τονίζοντας ότι θα πρέπει επιτέλους να γίνουμε μια παραγωγική χώρα. Επίσης, ανάφερε ότι στο ΣΥΝ την κρίση την αντιμετωπίζουν με βάση την εργασία.
ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Αναφορικά με τα σκάνδαλα, χαρακτήριζε ως φασίζουσα την αντίληψη ότι όλοι στη Βουλή είναι κλέφτες, τονίζοντας τη σημασία ν’ αλλάξει το σημερινό σύστημα δ/σης που παράγει κλέφτες.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΚΡΑΤΑ
ΤΑ ΜΠΟΣΙΚΑ
Σχετικά με την παρεμβατικότητα της Αριστεράς, απάντησε στους επικριτές ότι αν δεν υπήρχε κι αυτή να κρατά τα μπόσικα, θα είχε καταντήσει η Ελλάδα, ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν τα πάντα από τα κόμματα, γιατί δεν υπάρχουν Μεσσίες.
ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Στηλίτευσε έντονα τα προβλήματα Υγείας στο Νησί μας, δηλώνοντας ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από Λοβέρδο, ενώ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει στη Βουλή πολλά θέματα της Δωδ/σου.
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ:
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Τέλος, μίλησε για τα προβλήματα με την ανάπτυξη και τους πόρους της Τ.Α., δηλώνοντας ότι ο ΔΗΦΟΔΩ πρέπει να μεταρρυθμιστεί, ότι κακώς μειώθηκε το τέλος παρεπιδημούντων που θα μπορούσε ν’ αποτελέσει ένα ισχυρό έσοδο του Δήμου που θα δυσκολευτεί, ενώ χαρακτήρισε τον Καλλικράτη ως το μνημόνιο της Αυτοδιοίκησης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ
ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
Μετά τη συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το Μητροπολίτη, τον οποίο συνεχάρη για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του με το συσσίτιο, ενώ έδειξε ενδιαφέρον για την κινητοποίηση τόσων εθελοντών, αλλά και για την αναφορά του κ. Ναθαναήλ ότι επικρίνεται από πολλούς διότι ταΐζουν μετανάστες, με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ ν’ αναφέρεται στο τραγικό συμβάν με τον 44χρονο.
Στο τέλος της συνάντησης, ο Μητροπολίτης έδωσε σ’ εκείνον και σ’ όλη την αποστολή μπρελόκ της Μητροπόλεως με το σύνθημα: “Όσοι αγαπούν, δεν απαιτούν, ούτε επαιτούν, ούτε απατούν”.

No comments: