Saturday 28 May 2011

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΡΔΑΜΕΝΑΣ Δ.Α.: Μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων «ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΜΕΛ»¨


Παρά την επιστολή αγωνίας, για την εξέλιξη του έργου των δικτύων αποχέτευσης της Καρδάμαινας, που επιδώσαμε 25/5 στον δήμαρχο κ. Καΐσερλη φαίνεται ότι μι-λούμε σε «ώτα μη ακουώντων».
Η απαράδεκτη καθυστέρηση, με προσωπική ευθύνη του ιδίου του δημάρχου, στην εξέλιξη του έργου συνεχίζεται με την απόφαση της πλειοψηφίας της Οικονομικής ε-πιτροπής.
Απόφαση που μας προβληματίζει έντονα αφού δείχνει ότι οι προηγούμενες αναβολές έγιναν για να «διευκολύνουν» ένα εργολάβο.
Έτσι με διαφορετική εισήγηση στη χτεσινή συνεδρίαση, του νομικού συμβούλου, αφού άλλη είχε στην συνεδρίαση της 11/5/2011 η πλειοψηφία πήρε απόφαση που ελ-πίζουμε να μη βάλει το έργο σε τροχιά μη κατασκευής του.
Το σημαντικότερο όμως, που δείχνει τη στήριξη του κ. δημάρχου στους εργολάβους που κατηγορούσε, είναι η αναβολή της συνεδρίασης της 11/5/2011 γιατί το ζήτησε ένας(!!!) εργολάβος και στη χτεσινή συνεδρίαση τα μέλη να βρουν άλλη εισήγηση από την προηγούμενη, με μόνο στόχο να περιληφθεί άλλος ένας εργολάβος στο δια-γωνισμό!!!!
Τούμπες που μας βάζουν σε πειρασμό κάθε πολίτη να σχολιάζει τη στάση του δη-μάρχου στο συγκεκριμένο έργο.
Εμείς δε θα το κάνουμε γιατί είμαστε σίγουροι και περιμένουμε και άλλες πολλές τούμπες, αλλά και γιατί δε θέλουμε να ακυρωθεί ένα τεράστιας σημασίας για το νησί έργο.
Καλούμε όμως τον κ. δήμαρχο, απευθύνοντας του έκκληση, να ασχοληθεί επί τέλους με τα ουσιαστικά ζητήματα του νησιού και όχι με τις αμφιβόλου νομιμότητας επιλο-γές του που άρχισαν να οδηγούν συμπολίτες μας σε περιπέτειες.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΜΕΛ
Σαν αποφράδα μέρα, για τη ΒΙΜΕΛ, θα μείνει στην ιστορία η χτεσινή μέρα.
Χωρίς συγκεκριμένες και κατασταλαγμένες προτάσεις στη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε η δημοτική αρχή της Κω, με το δήμαρχο κ. Καΐσερλη:
1.Να πελαγοδρομεί και να κάνει τις γνωστές του τούμπες αλλάζοντας συνεχώς θέ-σεις, αφού η Γ.Σ απέρριψε προτάσεις του.
2.Να επιτίθεται κατά συνεταιριστών που εξέφραζαν τις απορίες τους, χαρακτηρί-ζοντας συνεταιριστή ως «ένα τίποτα».
3.Να μη θέλει τη διαφάνεια, αφού όλη η αγωνία του είναι να μην ελέγχεται από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου.
4.Να προσλαμβάνει, άραγε με πια αξιολόγηση και αξιοκρατία, χωρίς να ρωτήσει τους συνεταίρους τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντος διευθυντή, και να δηλώ-νει ότι κάπως έτσι θα προσλάβει και άλλους.
5.Να μη ξέρει ούτε ο ίδιος τι θα κάνει με τη συμμετοχή νέων σε ηλικία ή νέων γε-νικά μελισσοκόμων.
6.Η επιχείρηση, στην οποία επένδυσαν τις ελπίδες τους οι μελισσοκόμοι και στήρι-ξαν έμπρακτα όλες οι δημοτικές αρχές του πρώην δήμου Ηρακλειδών, οδηγείται σε περιπέτειες και με μαθηματική ακρίβεια στην επιτυχία της επιλογής Καΐσερ-λη, δηλαδή στο κλείσιμο της.
Άλλωστε αυτή ήταν από την αρχή η επιλογή του σε ότι δημιούργησαν οι πολίτες των χωριών μας και στήριξαν διαχρονικά όλες οι δημοτικές αρχές.
Και μετά τη ΒΙΜΕΛ προφανώς έρχεται το τέλος της ΑΝΕΜ αφού αυτή είναι η επό-μενη επιχείρηση που κατ’ επιλογήν του κ. Καϊσερλη θα πάει για κλείσιμο…
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

No comments: