Tuesday 8 February 2011

Θετικά σχόλια Δαμανάκη για την πρόταση του κ. Κανταρζή ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΙΝΩΝ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα η συνάντηση των μελών του τομέα ναυτιλίας και νησιώτικης πολίτικης του ΠΑΣΟΚ, παρουσία της κ. Δαμανάκη.
Στην συνάντηση έγινε η παρουσίαση από τον συντονιστή της επιτροπής για τον θαλάσσιο τουρισμό κ. Νίκο Κανταρζή όπου αναφέρθηκαν οι στόχοι και οι δράσεις που θα πρέπει να προωθηθούν για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο.
Έντονο ενδιαφέρον υπήρξε για την πρόταση του δικτύου μαρίνων και αγκυροβολίων τουριστικών σκαφών, γεγονός που την καθιστά ως πρώτη προτεραιότητα του τομέα.
Χαρακτηριστικά η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μαρία Δαμανάκη δήλωσε ότι: «Η πρόταση αυτή με περεταίρω τεκμηρίωση μπορεί εύκολα να αντλήσει χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, αφού στηρίζει την οικονομία ιδιαίτερα των μικρών νησιών».
Από τον τομέα ναυτιλίας αποφασίστηκε στο αμέσως επόμενο διάστημα ο συντονιστής της επιτροπής κ. Κανταρζής να συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Κω κ. Κώστα Καΐσερλη, τον Περιφερειάρχη και τον υφυπουργό κ. Νικητιάδη, για τη σύνταξη μελέτης πιλοτικού προγράμματος δικτύωσης της μαρίνας της Κω με τα λιμάνια των νησιών Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Τήλου, Αστυπάλαιας, Νισύρου, Σύμης, Λειψών, Αρκιών, Φούρνων, Αγαθονήσου και Καρπάθου, για την δημιουργία 1200 οργανωμένων θέσεων ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών στην ευρύτερη περιοχή.

No comments: