Tuesday 15 February 2011

Παραίτηση Αλκιβιάδη από Δημοτικός Σύμβουλος αλλά παραμένει επικεφαλής της "Ανθρώπινης Κω"


Ορκίζεται Δημ. Σ/λος ο κ. Σ. Καμπουράκης
«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΚΑΙ
ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ»

Την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας στον Δήμαρχο, ο κ. Αλκ. Χατζηνικολάου, λόγω του επιπέδου των αρχηγών των παρατάξεων στο Δημ. Σ/λιο, όπως είπε ο ίδιος αργότερα, σε συνέντευξη, παρουσία όλων των εκλεγμένων μελών της «Ανθρώπινης Κως».
Πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει, εφόσον όμως αλλάξουν τα πράγματα.
Να σημειωθεί ότι, επικεφαλής της παράταξης στο Δημ. Σ/λιο, αναλαμβάνει ο κ. Κρητικός (μετά και από ομόφωνη απόφαση της παράταξης), ενώ την θέση του κ. Χατζηνικολάου στο Δημ. Σ/λιο, παίρνει ο κ. Σταμάτης Καμπουράκης, ως πρώτος επιλαχών.
ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ
Αφού τόνισε ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη, υπογράμμισε ότι το είχε αποφασίσει από καιρό. (δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί και στην προηγούμενη θητεία του Δημ. Σ/λίου). «Περίμενα – είπε- μήπως αλλάξει η κατάσταση στο Δημ. Σ/λιο, όμως αυτή έγινε χειρότερη και έτσι αποφάσισα ότι, εγώ δεν έχω καμία θέση σε ένα τέτοιο Δημ. Σ/λιο. Ήταν μία δύσκολη απόφαση, τόσο για μένα, όσο και για τους συνεργάτες μου, για τους οποίους είμαι περήφανος. Λόγω της αγάπης τους και των πιέσεών του προς εμένα, θα παραμείνω επικεφαλής της παράταξης, για να διασφαλίσω την ενότητά της. Θα είμαι δυναμικά παρών στην παράταξή ως πρόεδρος της, στο Πανεπιστήμιο (πάει για Διδάκτωρ του Παν. Αιγαίου) και στην κοινωνία, δίπλα στον συνάνθρωπο, όπως έκανα πάντα, αλλά όχι σε αυτό το Δημ. Σ/λιο, με τους «φελλούς, την παιδική χαρά, τον παππού την γλίτσα του τσοπάνη, τους αρχιερείς της διαπλοκής και όσα άλλα έχουν ειπωθεί».
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ
Ο κ. Χατζηνικολάου αποκάλυψε ότι είχε προτάσεις και από τον κ. Κυρίτση και από τον κ. Καϊσερλη για συνεργασία, πριν τις εκλογές, αλλά και μετά τον πρώτο γύρο, υπογραμμίζοντας, ότι, αν ήταν αυτοσκοπός του η καρέκλα, θα είχε συνεργαστεί μαζί τους. «Εάν συνεργαζόμουν μαζί τους – είπε- δεν θα μπορούσα μετά να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια. Δεν θα βουτηχτώ στο βούρκο και στην σαπίλα, για να κερδίσω μία καρέκλα. Δεν θέλω να χάσω την αξιοπρέπεια μου. Εμείς ως παράταξη, είχαμε ως στόχο να περάσουμε το «καθαρό» στην κοινωνία και δεν έχουμε καμία σχέση με τα διαπλεκόμενα και τη λάσπη.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΞΙΖΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, απάντησε ότι δεν αισθάνεται πικρία, αλλά θεωρεί ότι δεν του άξιζε. «Για τον πόλεμο που μας έκαναν, είναι άθλος και αυτό το ποσοστό που πήραμε. Εμείς δεν τάξαμε ούτε θέσεις, ούτε εξαργυρώσαμε επιταγές, ούτε κάναμε εξαγορά ψήφων, όπως άλλοι. Μου έπαιξαν άσχημο παιχνίδι και σε προσωπικό επίπεδο, θέλοντας να μας διαλύσουν, γνωρίζοντας ότι έχουμε επιρροή στον κόσμο. Ένα μήνα πριν, σύμφωνα με έγκριτη δημοσκόπηση που είχαμε στα χέρια μας, ερχόταν πρώτος ο κ. Κυρίτσης, δεύτεροι εμείς και τρίτος ο κ. Καϊσερλης. Όμως από τότε, ο πόλεμος εναντίον μας μεγάλωσε. Έγινε το στημένο παιχνίδι με συνεργάτες μας, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν ότι με στήριζαν και τελικά πήγαν αλλού.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΠΙΚΑ Ν.Δ.
Σε σχετική ερώτηση για το αν στηρίχθηκε τοπικά από τη Ν.Δ., απάντησε ότι «δεν υπάρχει Ν.Δ. στην Κω, αφού τα μέλη δεν πειθάρχησαν στην απόφαση του Προέδρου κ. Σαμαρά, που ήταν η στήριξη του κ. Χατζηνικολάου και διαχωρίστηκαν για τον ποιο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν». Μάλιστα είπε χαριτολογώντας, ότι σκέφτεται να πάει στο ΠΑΣΟΚ, μήπως και τελικά τον ψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες.
Κλείνοντας, αφού υπογράμμισε ότι θα εντατικοποιηθούν οι «αγώνες» από την παράταξή του, για το καλό της κοινωνίας και του τόπου, ανέφερε ως δυσοίωνο το μέλλον για τον τόπο μας, αφού θα συνεχίσουν να βασιλεύουν τα μεγάλα συμφέροντα και η διαπλοκή. Πριν υπήρχαν Αιγιαλός, Απόπλους και μεγαλοξενοδοχεία, τώρα απλώς θα αλλάξουν τα ονόματα».

No comments: