Saturday 5 February 2011

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ


Την επαναλειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στη Ρόδο ζητεί με επιστολή της που παρέδωσε στον Υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, υπεύθυνη στα θέματα Κοινωνικής Μέριμνας για τις Περιφερειακές Ενότητες Δωδεκανήσου, Δέσποινα Μουτάφη.
Με την έκκλησή της, η κα Μουτάφη, και ως μητέρα παιδιού που υπηρετεί στο στρατό, επικαλείται και αναδεικνύει την οικονομική, κοινωνική και εθνική διάσταση του θέματος, εκφράζοντας και άλλους γονείς της Δωδεκανήσου που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς.
Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζαμε ως ακριτικός νομός – αναφέρει - ήταν η μεγάλη απόσταση από τα Κέντρα Νεοσύλλεκτων, που λόγω της νησιωτικότητας βάραινε την οικογένεια και τον νεοσύλλεκτο με έξοδα και περισσό άγχος.
Αυτά, έως ότου δημιουργήθηκε στη Ρόδο το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων. Πέρα από τους εθνικούς λόγους της δημιουργίας του, στην παραμεθόριο περιοχή μας, η λειτουργία του Κέντρου αυτού ανακούφισε τις οικογένειες και νιώσαμε κι εμείς την στοργή της Μητέρας Πατρίδας.
Ξαφνικά όμως το ακριτικό Κέντρο Νεοσύλλεκτων καταργήθηκε, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να αναγκάζονται να υποβάλλονται σε δυσβάστακτα έξοδα εισιτηρίων, ξενοδοχείων και τροφής για τα παιδιά τους.
Η ακριτική μας Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου δεν μας προσφέρει την πολυτέλεια του τραίνου και του λεωφορείου, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις των παιδιών μας να είναι χρονοβόρες και οικονομικά ασύμφορες.
Για όλα τα παραπάνω σας παραδίδω την παρούσα επιστολή μεταφέροντάς σας τις εκκλήσεις των Δωδεκανήσιων γονιών για την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στη Ρόδο

No comments: