Saturday 12 February 2011

ΣΤΟ «ΣτΕ» ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ


Με απόφαση του εκλογοδικείου, απορρίφθηκε η προσφυγή που υπέβαλε ο κ. Βασ. Πάχος, επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Νισύρου και τα 21 μέλη αυτής κατά του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Καρακωνσταντίνου.
Ο κ. Πάχος, ζήτησε να κριθούν παράνομες 40 μεταδημοτεύσεις αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου Νισύρου και να ακυρωθούν 5 ψηφοδέλτια που κακώς κατά την άποψή του, προσμετρήθηκαν υπέρ του συνδυασμού του κ. Καρακωσταντίνου. Σημειώνεται ότι η διαφορά των δύο συνδυασμών ήταν μόλις 27 ψήφοι.
Η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον μετά την απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του ∆’ Τμήματος του ΣΤΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο 3838/2010 κατ’ εφαρμογή του οποίου αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια και ακολούθως άσκησαν εκλογικό δικαίωμα στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
Οριστική απόφαση επί του κρίσιμου αυτού ζητήματος, θα λάβει η Ολομέλεια του ΣΤΕ, όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση.
Τυχόν απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ που θα κάνει αποδεκτή την απόφαση του ∆' Τμήματος θα σημάνει αυτόματα την ακύρωση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, στις οποίες έλαβαν μέρος µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο αλλοδαποί μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις που έχει ασκηθεί προσφυγή και η διαφορά των παρατάξεων είναι μικρή και επηρεάζεται από τη ψήφο των αλλοδαπών που άσκησαν εκλογικό δικαίωμα, όπως αυτή της Νισύρου!

No comments: