Saturday 5 February 2011

Χατζηκαλύμνιος προς Λιμ. Ταμείο για μελέτη κατασκευής αποβαθρών στο Τιγκάκι και στο Μαρμάρι: ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΛΘΑΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ


Κύριοι,
Πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Κω, κατά την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος, συμπεριλάβατε ανάμεσα σε άλλα και την εγγραφή κωδικών για την έναρξη ενεργειών κατασκευής αποβαθρών στο Τιγκάκι και στο Μαρμάρι.
Εάν ως δημοτική αρχή είχατε κάνει διαδικασία παράδοσης παραλαβής όπως επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός και η λογική ή αν έστω και μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας είχατε ρωτήσει τους ανθρώπους της Τ.Υ. του Δήμου Δικαίου θα γνωρίζατε τα εξής:
Με την 80/2010 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής ανατέθηκε η σύνταξη φακέλου για την μελέτη κατασκευής αποβαθρών στο Τιγκάκι και στο Μαρμάρι.
Η μελέτη αυτή παραλήφθηκε από τον Δήμο Δικαίου, θεωρήθηκε από την Τ.Υ. και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δικαίου με την 167/2010 απόφαση του.
Εάν επίσης πριν την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος συζητούσατε το θέμα με τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου - τα οποία με την ευκαιρία ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία την προηγούμενη τετραετία - θα σας ενημέρωναν ότι διαμέσου του Λιμενικού Ταμείου και των απαιτήσεων της νομοθεσίας που το διέπει (χερσαία ζώνη, χαρακτηρισμός ως λιμενική εγκατάσταση κ.λ.π) είναι αδύνατο να γίνει οτιδήποτε σε λογικό χρονικό διάστημα και η κατασκευή διαμέσου του Δήμου ως εγκατάσταση αναψυχής είναι η ορθή οδός.
Επειδή στην αυτοδιοίκηση υπάρχει συνέχεια προς όφελος των συνδημοτών μας αλλά και για να μην πληρώσουμε όλοι δύο φορές την ίδια εργασία, κάντε το κόπο να απευθυνθείτε στα στελέχη του Δήμου στο κτίριο του Λινοπότη επί της επαρχιακής οδού για να βρείτε όλα τα σχετικά έγγραφα.
Τέλος να σημειώσω ότι δυστυχώς αναγκάζομαι να σας απευθυνθώ εγγράφως αλλά και μέσω των ΜΜΕ αφού τόσο μέχρι την 31.12.2010 αλλά και έως σήμερα κανείς από τη δημοτική αρχή δεν μου ζήτησε καμία ενημέρωση πλην ενός τηλεφωνήματος του Αντιδημάρχου κ. Νικηταρά για το θέμα της εξαγοράς του κτιρίου του πρώην αγροτικού συνεταιρισμού στο Πυλί.
Χατζηκαλύμνιος Μιχάλης
Τέως Δήμαρχος Δικαίου

No comments: