Tuesday 22 February 2011

Έτοιμη να ξεκινήσει στη Λάμπη ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ


4 τόνοι ετησίως – Μοναδική στα Δ/σα
πλούσια σε Ω3, ανάρπαστα παντού

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά σε λίγες μέρες τη λειτουργία της μια πρότυπη μονάδα βιολογικής σαλιγκαροτροφίας, πιστοποιημένη τόσο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, όσο και στο προϊόν της, που είναι η καλύτερη γαλλική ποικιλία “MAXIM”.
Πρόκειται για μια καινοτόμα δράση στην περιοχή μας, η πρώτη στα Δωδ/σα και η 4η στην Ελλάδα, με θάλαμο επώασης μετά από άλλες 3 που ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια και ήδη εξάγουν τα προϊόντα τους σε Γαλλία και Ιταλία, καλύπτοντας το 1/10 της ποιότητας που ζητάνε!!
Δημιουργός της μονάδας, ο συμπατριώτης μας (από τη Λέρο, σύζυγος της κ. Ηλέκτρας Μαμάη) κ. Αντώνης Ντρίτσης, που προχώρησε στην επένδυση αυτή, αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις ανάγκες της στην Κρήτη και στη Γαλλία.
Η επιχείρηση έγινε στη Λάμπη, πίσω από την Πυροσβεστική, σε έκταση ενός στρέμματος και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, θα έχει έτοιμη την πρώτη παρτίδα για την τοπική αγορά, με προοπτική να κάνει και εξαγωγές από την σχεδιαζόμενη παραγωγή των 4 τόνων το χρόνο.
Τα σαλιγκάρια εδώ και πολλά χρόνια, αποτελούν τροφή που έχει μεγάλη ζήτηση, αφού πέραν της νοστιμιάς τους, έχουν πλούσια τα συστατικά του Ω3, δεν έχουν χοληστερίνη, τα προτιμούν πολλοί από το κρέας και τα θεωρούν ισάξια και πιο ωφέλιμα και από τα ψάρια!
Τα εγκαίνια θα γίνουν μέσα στον άλλο μήνα, μετά από πρόσκληση που έγινε στον συμπατριώτη μας, Υπ. Γεωργίας κ. Σκανδαλίδη.

No comments: