Tuesday 8 February 2011

Π. Θαλασσινός (για το Λιμενικό Ταμείο): ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑ – ΤΑΧΥΤΗΤΑ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.


Η πρόσφατη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που εδώ και καιρό επισημαίνουμε.
Η Δημοτική Αρχή αφενός «τα έδωσε όλα» για να πάρει τις εκλογές διακηρύσσοντας ότι «θα τα κάνει όλα τούμπα» κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Καϊσερλη αφετέρου δεν έχει κανένα προγραμματισμό για το πως θα πορευτεί, κανένα σχεδιασμό για το μέλλον του νησιού μας.
Για την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ αξίζει να σημειώσουμε τα παρακάτω:
ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΑ ΕΡΓΑ
Από ίδιους πόρους τα συνεχιζόμενα έργα είναι 450.000,00 ευρώ. Τα Νέα Έργα είναι 5.000 ευρώ.
Δηλαδή το όραμα της σημερινής Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνει στο Λιμενικό Ταμείο ΝΕΑ ΕΡΓΑ 5.000 ευρώ.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα.
Κανένας Σχεδιασμός. Καμία Προοπτική.
Απλά συνεχίζουν την δουλειά και τα έργα της προηγούμενης Διοίκησης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τις λεκτικές κορώνες του Δημάρχου Κω κ. Καΐσερλη για παύση της διαδικασίας της μελέτης για «Βελτίωση Επέκταση Λιμενικών Εγκαταστάσεων Καμαρίου Κεφάλου νήσου Κω» η διαδικασία συνεχίζεται δικαιώνοντας ακόμα μία επιλογή μας.
ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ
Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι για το μεγάλο αναπτυξιακό ζήτημα του Νέου Λιμανιού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το έτος 2011 γεγονός που σημαίνει ότι ένας χρόνος θα πάει χαμένος με ότι αυτό συνεπάγεται στα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία των υφιστάμενων λιμανιών στη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών.
Η ΤΕΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση της προηγούμενης Διοίκησης για την απομάκρυνση του στεγάστρου από το συγκεκριμένο χώρο.
Παρά την προσπάθεια που έγινε να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα από συγκεκριμένους «κύκλους» η απόφαση του Δ. Σ. να γίνει διαγωνισμός για την απομάκρυνση της τέντας, από το συγκεκριμένο σημείο, δικαιώνει τις επιλογές μας.
Η προηγούμενη Διοίκηση με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της κατάφερε:
1. Να πιστοποιήσει το Λιμάνι της Κω σύμφωνα με τον Κώδικα Ασφαλείας ISPS.
2. Να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές.
3. Να επισκευάσει με τρόπο τεχνικά άρτιο τον δρόμο του κάστρου που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα εξαιτίας της εργολαβίας του ΥΠ.ΕΧΩΔΕ.
4. Να προμηθευτεί κλιματιστικά για την εύρυθμη λειτουργία της αίθουσας επιβατών και ελέγχου διαβατηρίων τα οποία απομένει στην νέα διοίκηση απλά να τα τοποθετήσει.
5. Να προμηθευτεί σύγχρονο σύστημα ελέγχου (check-in) για τους επιβάτες που διακινούνται από και προς Τουρκία, το οποίο απλά πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο διάστημα.
6. Να έχει έντονη και διαρκή παρουσία σε όλα τα μεγάλα διεθνή γεγονότα για τον τουρισμό Κρουαζιέρας με αποκορύφωμα την ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στις 2\12\2010 στην Medcruise το μεγάλο δίκτυο λιμανιών και προώθησης της κρουαζιέρας.
Επειδή την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε δεν μπορούμε να χάνουμε άλλο χρόνο, η δε τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών, απαιτείται πολύ δουλειά.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, να εγκαταλείψει τις δουλειές του ποδαριού και να συνεχίσει την σκληρή, ουσιαστική και παραγωγική προσπάθεια της δημοτικής αρχής Κυρίτση.
Άλλωστε η σύγκριση των διοικήσεων γίνεται πάντα στην ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα και την παραγωγή έργου.
Παναγιώτης Ν. Θαλασσινός
Μέλος ΔΣ Δημ. Λιμενικού Ταμείου Κω

No comments: