Tuesday 1 February 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΠΙΩΝ


Με τις πρόσφατες θεομηνίες αποδείχτηκε ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι υπόθεση μόνο των "γραφικών" οικολόγων αλλά όλου το κόσμου.
Πρέπει να καταλάβουμε την αναγκαιότητα της αλλαγής του τρόπου ζωής μας αλλά και της αλλαγής λειτουργίας του κράτους.
Να καταλάβουμε την αναγκαιότητα της προστασίας της φύσης την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πολλών άλλων θεμάτων
Μπορεί όλοι αυτή τη στιγμή να είμαστε επηρεασμένοι από την οικονομική κρίση αλλά αυτές τις μέρες αποδείχτηκε ότι η ζημιές από τη κλιματική αλλαγή μπορούν να είναι πολύ μεγαλύτερες από την οικονομική κρίση.
Οι έρευνες έδειξαν ότι το κόστος της κλιματικής αλλαγής είναι 10 φορές μεγαλύτερο (σε ευρώ ) απ’ ότι της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε αναδάσωση σε περιοχή που μας υπόδειξε το δασαρχείο έτσι ώστε να υπάρξει μια πρώτη ανάσχεση του νερού πριν φτάσει στη πόλη ώστε να μειωθούν οι πλημμύρες.
Με τη βοήθεια του δήμου της Κω αλλά και με τη συνεργασία του περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και του αντιπεριφερειάρχη Δωδ/σου κ. Χατζηδιάκου αλλά και της Λέσχης 4Χ4 της Κω καταφέραμε να φέρουμε ένα ημιφορτηγό με 300 δέντρα. (Κυπαρίσσια και Χαρουπιές).
Καλούμε όλους τους φορείς - συλλόγους - σχολεία να συντονιστούν μαζί μας ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην αναδάσωση.
Καλούμε το πρόεδρο του συλλόγου των κτηνοτρόφων να συνεργαστεί μαζί μας για τη προστασία της αναδασωτέας περιοχής.
Ας υιοθετήσει ο καθένας μας ένα από τα δέντρα στα οποία θα βάλουμε σχετική σήμανση και ας κάνει ότι μπορεί για να μεγαλώσει.
Τηλ επικοινωνίας 6977000901.

No comments: