Wednesday 11 August 2010

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΕ ΡΟΔΟ – ΚΩ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΖΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝ «ΠΑΚΕΤΩΝ» ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ


Μπορεί η συνάντηση των Υπ. Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας, κ. Δρούτσα και Νταβούτογλου και του Υφ. Τουρισμού κ. Νικητιάδη, στη Ρόδο, να ήταν ανεπίσημη, χωρίς ατζέντα και προπαρασκευή, όμως οι συζητήσεις που έγιναν (κατά τη διάρκεια του δείπνου τους) ήταν όχι απλά σε φιλικό κλίμα, αλλά και ουσιαστικές, αφού περιεστράφησαν γύρω από τουριστικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η απλοποίηση (αν όχι και η κατάργηση της «βίζας» και οι πρωτοβουλίες για κοινά πακέτα τουριστικά που θα έρχονται από μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα, η Ινδία, οι Αραβικές Χώρες κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΒτΚ», για το θέμα της «βίζας» ακροθίχτηκε το ενδεχόμενο ειδικής εξουσιοδότησης γραφείου στο Bodrum, με ειδικό υπάλληλο που θα έχει δυνατότητα άμεσης χορήγησης της θεώρησης, για όσους θέλουν να επισκεφθούν την Κω.
Σε ότι αφορά τα κοινά πακέτα, εκφράστηκε ζωηρό ενδιαφέρον, αφού η δυνατότητα επίσκεψης σε ένα ταξίδι 2 χωρών από μακρινούς προορισμούς όπως η Κίνα, η Ινδία και οι Αραβικές Χώρες, θα προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες σε Ελλάδα και Τουρκία, με σοβαρό αμοιβαίο όφελος.
ΣΤΗΝ ΚΩ
Ο κ. Νταβούτογλου την επόμενη μέρα προγραμμάτισε ολιγόωρη επίσκεψη και στην Κω. Η θαλαμηγός που τον μετέφερε μαζί με την οικογένειά του έφτασε στο λιμάνι της Κω αργά το βράδυ της Παρασκευής, όπου τον υποδέχθηκε ο Λιμενάρχης, οι 3 Ιμάμηδες του νησιού, ο Πρόεδρος του Βακούφ και σύσσωμο το Δ.Σ. του Σ/γου των Μουσουλμάνων του νησιού με το χορευτικό του συγκρότημα.
Λίγο αργότερα πήγαν στο Πλατάνι όπου, στην ταβέρνα του «Αράπ», ο Σ/γος του επιφύλαξε θερμή υποδοχή σε δείπνο που είχε ετοιμάσει ο Πρόεδρος κ. Μασλούμ Παϊζάνογλου και το Δ.Σ. προς τιμήν του.
Η βραδιά κύλησε μέσα σε μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα, στην οποία κυριάρχησαν ζητήματα που αφορούσαν την καλή λειτουργία του Συλλόγου, για την οποία δέχθηκαν και τα συγχαρητήρια του κ. Νταβούτογλου.

No comments: