Tuesday 31 August 2010

Το αδιαχώρητο στον διαγωνισμό μαγειρικής ανδρών του σ/γου Γυναικών Πυλίου


Στην κατάμεστη Φαντασία έγινε το βράδι της Κυριακής, ο διαγωνισμός μαγειρικής ανδρών, που διοργάνωσε ο σ/γος Γυναικών Πυλίου, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΔΔΙ. Οι συμμετέχοντες, με τις «δημιουργίες» τους, απέδειξαν ότι δίκαια οι καλύτεροι σεφ στον κόσμο είναι άνδρες και κέρδισαν επάξια το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.
Ο επίσημος προσκεκλημένος της βραδιάς Ευτύχης Μπλέτσας (γνωστός από την εκπομπή «¨η κουζίνα της μαμάς), έμεινε εντυπωσιασμένος από την τοπική κουζίνα, υποσχόμενος ότι θα ξαναέρθει στην Κω.
Νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν ο κ. Μιχάλης Έψιμος (στην κατηγορία γλυκών με τα παστέλια) και ο κ. Σκεύος Ξηλουράς με το ερίφι Ψερίμου.
Οι συμμετέχοντες:
Κατηγορία κυρίως πιάτου: Κώστας Αναθρεπτάκης (κουνέλι με μέλι), Μανώλης Κυπραίος (μπεκρί μεζέ), Γιώργος Ξενίκας (κόκορας κρασάτος), Αντώνης Ρούφας (πίτα με κρεμμύδια), Σάββας Στούππος (πλιγούρι με κομματάκια), Περικλής Καραολάνης (κρέας με σάλτσα καρότου), Σκεύος Ξηλουράς (ερίφι Ψερίμου), Σπύρος Κουμπαράς (ψαροκεφτέδες), Μανώλης Πίτσης (αστακομακαρονάδα), Κώστας Κυριτσόπουλος (πατζίνα), Πέτρος Καλλέργης (γαμοπίλαφο), Μιλτιάδης Χατζηστάσης (φλωρινιώτικο) και Νίκος Βερούτας (εβραίικο).
Κατηγορία γλυκών: Πραξιτέλης Κουτσουράδης (χαλβάς με πορτοκάλι και μέλι), Ανδρέας Τόππος (το γλυκό του Ανδρέα), Βαγγέλης Δανελλάκης (μαγειριά), Μιχάλης Έψιμος (παστέλια) και Γιώργος Χατζηνικολάου (μιλφέιγ).
* Την βραδιά παρουσίασαν με επιτυχία οι: Πόπη Δανελλάκη και Παύλος Πάτσης, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν και τα χορευτικά του ΑΠΕΛΛΗ.
* Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Μ. Ποταμούσης (σεφ ξεν. Neptune), Γ. Μιαούδης (σεφ Lakitira), Ι. Καλαποδάς (σεφ Kos Aktis) και Κ. Χατζηπαναγιώτου (σεφ Marmari Palace).

No comments: