Friday 27 August 2010

ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ - Στέργος Μπίλλης: Από καρδιάς…


Εμφανώς και -απόλυτα δικαιολογημένα- συγκινημένος, ο Δήμαρχος Ηρακλειδών, είχε ετοιμάσει να διαβάσει ένα κείμενο, στο ξεκίνημα της γιορτής του Μελιού, που φέτος πρέπει να έκανε νέο ρεκόρ στη συμμετοχή του κόσμου.
Βλέποντας τόσο κόσμο και αναλογιζόμενος ότι, από του χρόνου, την οργανωτική ευθύνη, παίρνει ο ενιαίος Δήμος, είπε ν’ αφήσει στην άκρη το κείμενο και να μιλήσει από καρδιάς!
Και πράγματι, ήταν καλύτερα, αφού με όσα καταπιάστηκε, είχαν έντονο το συναισθηματικό στοιχείο, ξεκινώντας από αυτή την ίδια τη γιορτή, για την οποία έδωσε τη διαβεβαίωση, ότι όχι μόνο θα συνεχίσει, αλλά θα γίνει ακόμα πιο σπουδαία σε όλα της. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, στον πάντα σεμνό Ντίνο Παπανικολάου, επί της εποχής του οποίου, ξεκίνησε ο θεσμός αυτός. Δεν ξέχασε τον στενό του συνεργάτη, Π. Ζουμπά, που παρά τα προβλήματα υγείας του, ήταν ο πρώτος που έτρεξε στη φωτιά της Παρασκευής, μαζί με τον Πρόεδρο του Τ.Σ. της Κεφάλου.
Δεν άφησε χωρίς τον ανάλογο έπαινο, τους εθελοντές, κυρίως όμως, τους εργαζόμενους του Δήμου, που στο πρώτο τηλεφώνημα έφυγαν μεσάνυχτα από τα σπίτια τους, για να σβήσουν την φωτιά.Όμορφα λόγια και αναφορές, που δείχνουν και το άλλο πρόσωπο της πολιτικής, αυτό που στο επίκεντρό της, έχει την ανθρώπινη ευαισθησία

No comments: