Saturday 28 August 2010

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ




Ποιοι είναι, τι συμβουλεύουν τους νέους υποψήφιους
και ποια τα ‘’μυστικά’’ της επιτυχίας τους
Αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες διάβασμα με μοναδικό στόχο, να εισαχθούν στη σχολή των ονείρων τους. Τώρα σχεδιάζουν με χαρά τη φοιτητική τους ζωή και ελπίζουν ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να κατακτήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας, παρά το γεγονός ότι όλοι φοβούνται τις μέρες που έρχονται. Είναι οι φετινοί εισακτέοι σε ΑΕΙκαι ΤΕΙ του Νησιού μας. Οι προβληματισμοί για τα νέα αυτά παιδιά είναι κοινοί: Πώς θα σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους λόγω της οικονομικής κατάστασης και τι τους περιμένει στην αγορά, όταν θα πάρουν τα πτυχία τους.
ΙΑΚΩΒΟΣ Α. ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο Ιάκωβος Α. Χατζηγιακουμής, μαθητής του 2ου Λυκείου της τεχνολογικής κατεύθυνσης, συγκέντρωσε 16.320 μόρια και εισήχθη στο τμήμα Γεωπονικής Αθηνών, που ήταν και η πρώτη του επιλογή, δηλώνοντας αρκετά ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα. Ένας από τους κυριότερους λόγους που ο Ιάκωβος, επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή, είναι και η επαγγελματική αποκατάσταση που θα του προσφέρει, σε σχέση με άλλες σχολές.
Πήγαινε φροντιστήριο, το οποίο τον βοήθησε πολύ, όπως μας είπε, ενώ διάβαζε 3-4 ώρες την ημέρα, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο, συνήθιζε να πηγαίνει βόλτα με τους φίλους του. Ως «μυστικά» της επιτυχίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις θεωρεί την καλή οργάνωση και το συστηματικό διάβασμα.
ΕΙΡΗΝΗ Κ. ΑΝΑΘΡΕΠΤΑΚΗ: ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ
Η Ειρήνη Αναθρεπτάκη, μαθήτρια του 1ου Λυκείου της θεωρητικής κατεύθυνσης, συγκέντρωσε 15.000 μόρια, και εισήχθη στο τμήμα Φιλολογικών και Κοινωνικών σπουδών στο Ρέθυμνο, που ήταν και από τις πρώτες τις επιλογές. Δηλώνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, ενώ επέλεξε το συγκεκριμένο γιατί της φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα τα μαθήματα. Τα φετινά θέματα ήταν κάπως «ιδιαίτερα», μας είπε, σε σχέση με άλλες χρονιές. Η Ειρήνη πήγαινε φροντιστήριο που την βοήθησε αρκετά και διάβαζε 3-4 ώρες την ημέρα, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο συνήθιζε να ξεκουράζεται. Για να πετύχει κάποιος στις Πανελλήνιες – είπε- πρέπει να έχει κάνει καλή προετοιμασία, να έχει ψυχραιμία και να αποφεύγει όσο μπορεί το άγχος.
Όσον αφορά τους μαθητές δεν κατάφεραν να εισαχθούν στο τμήμα που ήθελαν, τους συνιστά να μην το βάλουν κάτω, καθώς δεν τελείωσε εδώ η ζωή τους, αλλά να προσπαθήσουν ξανά και να κυνηγήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται.

No comments: