Friday 20 August 2010

Μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας ο εντοπισμός συμμορίας για σωρεία κλοπών 18 νεαρών από τους οποίους οι 16 ήταν ανήλικοι!!!



Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης, ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Σεντονάς, με αφορμή τον εντοπισμό συμμορίας 18 ατόμων (οι 16 ήταν ανήλικοι) για σωρεία κλοπών στο Νησί μας, από τους οποίους συνελήφθησαν οι 6 (3 Κώοι, 2 Βούλγαροι και 1 Αλβανός) και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, ενώ άλλοι 7 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου (σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους και περιμένουν την τακτική δικάσιμο). Ακόμη, αναζητούνται άλλοι 5 ανήλικοι και ένας ενήλικας, που είχαν και αυτοί συμμετοχή στις παραπάνω πράξεις.
Επίσης, συνελήφθησαν 7 κηδεμόνες, με την κατηγορία παραμέλησης ανηλίκων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, που τους παρέπεμψε στον ανακριτή.
* Αυτό που έκανε εντύπωση στον κ. Σεντονά, όπως είπε, είναι ότι όλοι οι ανήλικοι ήταν παιδιά εύπορων οικογενειών, που δεν είχαν οικονομικό κίνητρο για να διαπράξουν τις κλοπές και ότι ομολόγησαν χωρίς ενδοιασμό τις πράξεις τους. Επίσης, ανέφερε ότι, η Κοινωνική Πρόνοια, θα πρέπει να κοιτάξει πιο ζεστά το θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων.
Να σημειωθεί, ότι οι γονείς έμειναν «έκπληκτοι» μόλις τους ανακοίνωσαν οι αστυνομικοί τις καταγγελίες, εις βάρος των παιδιών τους.
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ «ΔΙΑΣ»
Στη μάχη για την πρόληψη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας έχει μπει, από τις 19/7 και η ομάδα «ΔΙΑΣ» με 16 άτομα και 8 μοτοσικλέτες, η οποία σχεδόν όλο το 24ωρο κάνει περιπολίες στην Πόλη. Να σημειωθεί ότι η ομάδα «ΔΙΑΣ» θα παραμείνει στο Νησί μας μέχρι 30/9.

No comments: