Friday 27 August 2010

Ύμνοι αλλά και σκληρή κριτική για τη Μαρίνα της Κω, την επέκταση και την πρόταση για δίκτυο μαρινών


Γι’ άλλη μία φορά η Μαρίνα, ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημ. Σ/λίου, αυτή τη φορά για την έγκριση σχεδίου ενός δικτύου μαρινών, στο υπόλοιπο Νησί και στα γύρω Νησιά, για 1.200 θέσεις, που θα αναδείξουν τις άλλες περιοχές, θα εξυπηρετήσουν την μεγάλη ζήτηση και βέβαια, θα έχουν το ανάλογο οικ. όφελος.
Ο Πρόεδρος της Μαρίνας κ. Κανταρζής, υπεραμύνθηκε της καλής πορείας της επιχείρησης, αλλά και του πρεστίζ που έχει, ώστε να θεωρείται η καλύτερη μαρίνα στη Μεσόγειο (η εισήγησή του στο προσεχές «ΒτΚ»).
Ο κ. Γερασκλής μετέφερε τις εκτιμήσεις πολλών έμπειρων γύρω από τον θαλάσσιο τουρισμό, που θεωρούν το σχέδιο για το δίκτυο μαρινών, ως εξαιρετικό και απόλυτα εφαρμόσιμο στην περιοχή, αφού θα αναδείξει η Κως, το συγκριτικό της πλεονέκτημα.
Από την πλευρά της, η Αντιπολίτευση, άσκησε την κριτική της, ξεκινώντας από την ανεκπλήρωτη «υπόσχεση» για ειδική συνεδρίαση, πάνω στα «διάφορα» θέματα που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας και φτάνοντας έως την προβληματική εικόνα της επιχείρησης, στα οικονομικά και στα λειτουργικά της ζητήματα, που αφορούν το θέμα της επέκτασης και της αξιοποίησης άλλων χώρων, όπως στη δυτική πλευρά του λιμανιού, που καθυστερεί να τοποθετηθεί, η πλωτή εξέδρα.
Με το γνωστό ξεκάθαρο και απλό λόγο, ο κ. Ξυπολυτάς, απάντησε σε ότι αφορά την επέκταση, θυμίζοντας τις απόπειρες σχεδιασμού τη, τόσο προς τα αριστερά, όσον και προς τα δεξιά και τις αντιδράσεις που ξεσηκώνονταν κάθε φορά που άνοιγε το θέμα.
Επιπλέον, έβαλε το μείζον θέμα, της κυριότητας από τη μία, αλλά και των προϋποθέσεων που βάζει ο εκλογικός νόμος, για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, που θα συμπράξει ως ιδιώτης, στην επέκταση (παραπέμποντας στην Τουρκία, όπου όλες οι μαρίνες είναι ιδιωτικές).
Για το ίδιο θέμα, ο Δήμαρχος, είπε πως από το 2007, έγιναν όλες οι προεργασίες για να είναι έτοιμη η επιχείρηση σε κάθε προοπτική, για δε την πλωτή εξέδρα, είπε πως καθυστερεί, εν αναμονή αδειοδότησης της Αρχ/γιας, όπως καθυστερεί και η μελέτη Γούδα, τονίζοντας ότι δεν διανοείται να προχωρήσει, γιατί θα γίνει πάλι, ο γνωστός ξεσηκωμός, όπως έγινε με την Βασ. Γεωργίου…
Από την πλευρά τους οι κ. Μπαλαλής και Θεοφιλίδης, χαρακτήρισαν το όλο σχέδιο, στο πνεύμα της προεκλογικής καμπάνιας, τονίζοντας ότι δεν πείθει κανένα, αφού επιπλέον, η πρόταση δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένη.

No comments: