Saturday 28 August 2010

Όλα έτοιμα για το 2ο φεστιβάλ με 100 ταινίες


Περισσότερες από 100 ταινίες που «ζουμάρουν» στο... σήμερα, δηλαδή στη νευρική ανορεξία, στον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο, στην παρένθετη μητρότητα από την Ινδία με πελατεία μέσω YouTube, στον πλουτισμό φαρμακευτικών εταιριών με παρασκευάσματα που υποτίθεται ότι θεραπεύουν τη «γυναικεία ψυχρότητα», θα προβληθούν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για θέματα υγείας με γενικό τίτλο «Ιπποκράτης», στην Κω, από 1 -6/9. Η φροντίδα των γονιών που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, η προσπάθεια γυναικών στην Ινδία να κατανοήσουν τη λειτουργία του σώματός τους και τα δικαιώματά τους και η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας είναι μερικά ακόμα από τα θέματα των 102 ταινιών μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα. Το περιεχόμενο και η αισθητική των ταινιών ξεφεύγουν από την επιστημονική καταγραφή και εστιάζουν στις προσωπικές μαρτυρίες ασθενών.
Το Φεστιβάλ φαίνεται ότι αντλεί ταινίες από μια δεξαμενή ανεξάντλητη, όπως ανέφερε και η καλλιτεχνική του διευθύντρια, Λουκία Ρικάκη, η οποία συμπλήρωσε ότι πρόκειται για «έργα σπουδαίας ηθικής αξίας και ίσως ελάχιστης χρηματιστηριακής». Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το νησί μας αναμένεται να φιλοξενήσει 80 σκηνοθέτες, γιατρούς που σχολιάζουν τις ταινίες με το κοινό μετά τις προβολές, αλλά και φοιτητές, Ελληνες και ξένους τουρίστες. Οι ταινίες θα προβάλλονται από τις 10.00-02.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στον «Ορφέας».
* Την όλη διοργάνωσε παρουσίασε ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο του Π.Κ. κ. Θαλασσινό και την κ. Ρικάκη, σε συνέντευξη τύπου στο Υφ. Πολιτισμού, παρουσία 50 δημοσιογράφων, οι οποίοι ήδη, έχουν δώσει ευρεία δημοσιότητα στο Φεστιβάλ της Κω.

No comments: