Wednesday 11 August 2010

Βιβλίο με τη βιογραφία της Αννας Σαρρή Καραμπεσίνηαπό τον κ. Γιώργο Σακέλλη


Αθεράπευτα και «παθιασμένος» με ό,τι έχει σχέση με την Αντιμάχεια, ο κ. Γ. Σακέλλης, γνωστός και ως «Αντιμαχείτης», πάντα ανήσυχος συγγραφικά, προχώρησε στην παρουσίαση της βιογραφίας της μεγάλης μας τραγουδίστριας, Αννας Σαρρή Καραμπεσίνη.
Όπως ο ίδιος αναφέρει στον πρόλογό του, «οι ρίζες της παράδοσης πάντα μέσα μας βλαστάνουν, ανθίζουν και ευωδιάζουν στην ψυχή του ανθρώπου, δίνουν προς τα έξω ενέργεια τραγουδιστική, χορευτική».
Είναι πράγματι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις την εισαγωγή σου σε μια σπουδαία προσωπικότητα, όπως αυτή της Αννας Σαρρή Καραμπεσίνη, «την καρδιά του παραδοσιακού δωδ/κού τραγουδιού», όπως υπογραμμίζει ο συγγραφέας.
Το βιβλίο είναι επίσης διανθισμένο από τα τραγούδια, τα στιχάκια των παππούδων, μέσα στα οποία ο αναγνώστης θα βρει τους πόνους, τα βάσανα, τους καημούς, την ίδια τη ζωή και το ποιητικό πνεύμα της Αννας.
Το βιβλίο, πέραν των βιογραφικών στοιχείων και του φωτογραφικού υλικού, έχει και πολλά άλλα στοιχεία που αφορούν τη ζωή και τα τραγούδια της Αννας, ένα σύνολο καλά δομημένο, που το κάνουν ιδιαίτερα γλαφυρό και σίγουρα ευχάριστο στον αναγνώστη.

No comments: