Tuesday 31 August 2010

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα beach volley U23


ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ»!
Ανεβάσαμε ακόμη ψηλότερα τον πήχη…
Νικητές οι Πολωνοί Καντζιόλα/Σζαλάνκιεβιτς
και οι Τσέχες Κολόκοβα/Σλούκοβα


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και η φετινή διοργάνωση του Beach Volley από το Νησί μας, που απέδειξε ότι μπορεί να φέρει εις πέρας, με επιτυχία μεγάλες διοργανώσεις. Η φετινή διοργάνωση του πρωταθλήματος U23, ήταν πολύ καλύτερη από την περσινή, με το Νησί μας, να κερδίζει το «στοίχημα» και να ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη. Οι αθλητές, οι θεατές, μα πάνω απ’ όλα η Ελληνική, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, έμειναν κατενθουσιασμένοι από την διοργάνωση και πλέον σκέφτονται την επόμενη, μεγαλύτερη διοργάνωση που θα αναλάβει η Κως.
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτές τις μέρες πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις, που προσέφεραν οι κορυφαίοι αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη.
Οι τελικοί που έγιναν το Σάββατο στο κατάμεστο γήπεδο, μέσα σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα, απέδειξαν γιατί το beach volley, θεωρείται ο «Βασιλιάς» των καλοκαιριών σπορ.
Οι Πολωνοί Καντζιόλα/Σζαλάνκιεβιτς στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, επικρατώντας στον τελικό με 2-0 σετ (23-21, 25-23) των Γερμανών Πενκ/Γουελκενχόρστ και πήραν το χρυσό μετάλλιο.
«Η επικράτηση μας στον τελικό ήταν πιο δύσκολη απ΄ ότι δείχνει το σκορ. Κρατήσαμε την υποδοχή μας. Ηταν μια τέλεια διοργάνωση και υποσχόμαστε να επιστρέψουμε εάν γίνει στην Ελλάδα κάποιο όπεν του Παγκοσμίου Σιρκουί», δήλωσαν οι νικητές. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Ιταλοί Νικολάι/Ινγκρόσο, οι οποίοι στον μικρό τελικό νίκησαν 2-1 (19-21, 21-12, 15-10) τους Γερμανούς Ντόλιγκερ/Στίελ. Στους ημιτελικούς, οι Γερμανοί Πενκ/Γουελκενχόρστ νίκησαν τους συμπατριώτες τους Ντόλιγκερ/Στίελ με 2-0 (21-16, 21-13). Στον δεύτερο ημιτελικό, οι Πολωνοί Καντζιόλα/Σζαλάνκιεβιτς (Νο 2) «λύγισαν» με δυσκολία τους Νικολάι/Ινγκρόσο με 2-1 (21-12, 21-23, 15-12) παρουσία 1.500 φίλων του μπιτς βόλεϊ. Την 5η θέση μοιράστηκαν οι Ισπανοί Τόμας/Μενέντεζ και οι Ρώσοι Παστούκοφ/Σεμένοφ. Υπενθυμίζεται πως την 13η θέση πήραν οι Ζουπάνης/Δημητριάδης και την 19η θέση οι Λαμπρινός/Σακόγλου.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΟΙ ΤΣΕΧΕΣ
Οι Τσέχες Κολόκοβα/Σλούκοβα επιβεβαίωσαν την αρχική τους θέση στην κατάταξη του ταμπλό και στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης για το 2010. Στον τελικό νίκησαν 2-0 (21-11, 21-13) τις Ιταλίδες Μενεγκάτι/Τζιομπίνι (η πρώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που είχε γίνει το 2009 πάλι στην Κω). Οι Τσέχες είναι Νο 16 στην FIVB και πήραν τον τίτλο αήττητες. «Ευχαριστούμε τους Ελληνες για τη συμπαράσταση. Ηταν ένα δύσκολο τουρνουά με έντονο συναγωνισμό και φοβερή ατμόσφαιρα από τους θεατές», είπαν οι πρωταθλήτριες Ευρώπης. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Ρωσίδες Ριάμποβα/Σάικα (Νο 21) οι οποίες στον μικρό τελικό νίκησαν τις συμπατριώτισσες τους Ουκόλοβα/Βοζάκοβα, με 2-1 (17-21, 21-17, 15-11). Στους ημιτελικούς οι Ιταλίδες Μενεγκάτι/Τζιομπίνι νίκησαν τις Ρωσίδες Ριάμποβα/Σάικα 2-1 (21-16, 20-22, 15-07) και οι Τσέχες Κολόκοβα/Σλούκοβα, απέκλεισαν τις Ρωσίδες Ουκόλοβα/Βοζάκοβα 2-0 (21-16, 21-17). Την 5η θέση μοιράστηκαν οι Πολωνές Μπρζοστέκ/Σοβάλα και οι Γερμανίδες Μπιένεκ / Στεινχάουφ (Νο 12).
* Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα στους ανθρώπους του ΔΟΑ, που «έτρεχαν» εδώ και μήνες, ώστε η εκδήλωση να στεφθεί με επιτυχία.

No comments: