Friday 20 August 2010

Η κ. Κ. ΜΑΚΡΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Στη κατάμεστη αίθουσα του ξεν. «Μαριτίνα» έγινε η κεντρική ομιλία της υποψήφιας για την Περιφέρεια μας κ. Λίλης Καφαντάρης, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας της στο Νησί μας. Στην εκδήλωση, επίσης ανακοινώθηκε και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για τις Δημοτικές εκλογές, που θα είναι η κ. Κική Μακρή.
Την εκδήλωσε άνοιξε η κ. Γιαννάκου, που ανακοίνωσε ότι επικεφαλής της παράταξης θα είναι η κ. Μακρή, τονίζοντας ότι έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση, σε όποιες θέσεις υπηρέτησε, ενώ αναφερόμενη στην κ. Καφαντάρη, είπε ότι είναι τιμή για την περιοχή μας, η υποψηφιότητας της ως Περιφερειάρχης.
ΜΑΚΡΗ: ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Η κ. Μακρή, στην ομιλία της τόνισε τους αγώνες που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλει το μνημόνιο και προωθεί η Κυβέρνηση, ενώ ανέφερε ότι το ΚΚΕ, είναι αντίθετο στον «Καλλικράτη». «Είμαστε μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, όμως είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους εργαζόμενους και σε όσους θέλουν να παλέψουν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα σε αυτές τις εκλογές. Τα αποτελέσματα τις κρίσης στην περιοχή μας θα είναι ακόμα πιο βαθιά στο επόμενο διάστημα. Στην Κω υπάρχει μονομερής ανάπτυξη του τουρισμού. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα μεγάλα ξεν/χεια φυτρώνουν συνεχώς και εκεί μαζεύεται το μεγάλο κεφάλαιο. Το αποτέλεσμα των τοπικών και περ/κων εκλογών θα είναι μία σφυγμομέτρηση για να δούμε αν οι εργαζόμενοι, έχουν διάθεση για να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Με την εκλογή όλων και περισσότερων αγωνιστών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα έχουμε περισσότερη δύναμη για να μπούμε εμπόδιο στα σχέδια τους απέναντι στα σφαγιαστικά μέτρα που προωθούν. Να μη πτωχεύσει ο λαός, αλλά το μονοπώλιο».
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ
ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Η κ. Καφαντάρη τόνισε ότι οι τοπικές εκλογές θα είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί, η «δύναμη αντίστασης» απέναντι στις πολιτικές που προωθούνται.
«Μόνο το ΚΚΕ – είπε- είχε πει πριν τις εκλογές στο λαό, την θύελλα που έρχεται, αν και το γνώριζαν όλα τα κόμματα. Δυστυχώς και οι εκλογές τώρα, με τον Καλλικράτη, δεν έχουν καμία σχέση με αυτοδιοίκηση, αλλά αφαιρούν ακόμη περισσότερα δικαιώματα και ενισχύουν τα μονοπώλια. Η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν απευθύνεται μόνο στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, αλλά και στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους, στους φτωχούς αγρότες, στους άνεργους και σε όλους αυτούς που πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα.
ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Το μονοπώλιο ενισχύεται καθημερινά και προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς. Τα μέτρα αυτά, τα είχαν ψηφίσει όλοι – πλην του ΚΚΕ- και τα ήξεραν όλοι εδώ και 18 χρόνια, με τη συνθήκη του Μάαστριχ. Ζούμε στην εποχή του μονοπωλιακού καπιταλισμού. Αποτελεί μονόδρομος γι΄αυτούς το σβήσιμο των δικαιωμάτων μας. Τα χτυπήματα από εδώ και πέρα θα είναι όλο και σκληρότερα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ο ρόλος ο δικός μας, είναι να βοηθήσουμε να αποκτήσει ο λαός ταξική συνείδηση. Δεν μας σώζει πλέον η άμυνα, πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση και να πάρουμε πίσω τον πλούτο που μας ανήκει. Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να έχουμε λαϊκή εξουσία. Πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε με το μονοπώλιο ή με τους εργάτες.
Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αγωνιστούμε όλοι και όχι μόνο οι κομμουνιστές. Με ταξική συνείδηση και ενότητα, όλοι μαζί να αγωνιστούμε, να στηρίξουμε την αντίσταση και να περάσουμε στην επόμενη φάση για να πάρουμε πίσω τον πλούτο που εμείς δημιουργήσαμε και μας ανήκει».

No comments: