Wednesday 20 April 2011

Ο αγώνας μπάσκετ επίδειξης ανάμεσα στον Ιπποκράτη και στο ΚΔΑΠ -ΜΕΑ


ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ
Απέδειξαν ότι αξίζον την στήριξή μας


Με απόλυτη επιτυχία, διοργανώθηκε την Κυριακή, στο κλειστό γυμναστήριο, ο αγώνας μπάσκετ επίδειξης με τη συμμετοχή των τμημάτων ακαδημιών του Ιπποκράτη και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ.) Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνιστικά παιχνίδια επίδειξης, με έπαθλο τη χαρά της συμμετοχής, της συνεργασίας και της κοινωνικοποίησης, αποδεικνύοντας σε όλους και υπενθυμίζοντάς μας, ότι όπως στον αθλητισμό, έτσι και στη ζωή, το «θέλω» σημαίνει και «μπορώ».
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, τόσο στον Ιπποκράτη, όσο και στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ, αλλά και στην ΚΕΔΗΚ, γι’ αυτή την εξαιρετική εκδήλωση, που απέδειξε ότι ο αθλητισμός, δεν αποτελεί μόνο μια ευκαιρία για παιχνίδι και συνεργασία, αλλά αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο μέσο, για να μάθει ένα άτομο με κάποια αναπηρία, τα φυσικά του όρια και να αντιληφθεί την έννοια της φυσικής κατάστασης, που μπορεί να παραμελεί, εάν παραμένει προσκολλημένο στο άμεσό του περιβάλλον. Δεν πρέπει να παραβλέπεται η αλήθεια, ότι η απόσυρση και η παθητικότητα οδηγούν σε περαιτέρω αναπηρία.
Θα πρέπει, ακόμη, να αναφέρουμε ότι η ενασχόληση, αλλά και η παρακολούθηση, αθλητικών δραστηριοτήτων από ΑΜΕΑ, δίνει στο άτομο την ευκαιρία να ανακαλύψει νέες ικανότητες και δεξιότητες, τόσο του ιδίου, όσο και των άλλων και αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές. Επιπροσθέτως, ο αθλητισμός αποτελεί και ένα νέο και διαφορετικό θέμα συζήτησης για την οικογένεια και το περιβάλλον του ατόμου, ενώ δίνει στο ίδιο πληροφορίες και γνώσεις για την υπάρχουσα κατάσταση, τα δικαιώματα που έχουν και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.
Οι συνθεέσεις:
Ομάδα «ΘΕΛΩ» (Κ. Παπαδοπούλου): Γ. Βαλαβάνης, Χ. Σαρρής, Σ. Καραϊσκος, Θ. Προύντζος, Μ. Αλαβέρα, Ε. Μποϊτέλ, Γ. Μαστρομηνάς, Μ. Σμάλλης, Β. Νέσκε, Ν. Αντωνόπουλος, Κ. Βλάσης, Δ. Κοκκινοβασίλης, Δ. Κόγκας, Θ. Χατζηνικολάου

Ομάδα «ΜΠΟΡΩ» (Κ. Χατζηδαυίδ): Α. Αφσαρίδη;, Ε. Δερβίση, Γ. Μπαλαλής, Α. Σκούφης, Η. Κυροχρήστος, Α. Μπίλλης, Ν. Τριανταφύλου, Μ. Δεμερτζή, Σ. Χατζαντώνης, Σ. Γρύλλης, Ο. Χλαπάνης, Χ. Γερογιάννης, Γ. Ζουμπουλίκος, Ν. Εξαρχοπούλου, Χ. Παπουτσαλάκης, Α. Μαστροκόλιας

No comments: