Thursday 7 April 2011

ΕΞΗΡΕ Ο ΔΟΤ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ “ΤΡΙΤΩΝΩΝ” ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝ/ΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ


Με την έγκριση της τακτικής επιχορήγησης του Δήμου, ύψους 90.000 ευρώ και την πίστωση χρημάτων για ικανοποίηση προηγούμενων οφειλών ύψους 26.000, καθώς και με τη συζήτηση για τη διοργάνωση της παν/νιας συνάντησης φουσκωτών, κύλησε το Δ.Σ. του ΔΟΤ, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας (απουσίασε ο κ. Τεχνίτης).
Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της “Ανθρώπινης Κω”, έθεσε ερωτήματα σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη χάραξης της τουριστικής πολιτικής, διότι εμφανίζεται από τη μια ο ΔΟΤ και ο ΕΦΤ, και από την άλλη η Δ/νση του Δήμου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, τασσόμενος υπέρ της λήψης πρωτοβουλιών μόνο από τον Ενιαίο Φορέα και τους επαγγ/τιες του τουρισμού.
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝ/ΚΑ ΜΜΕΜε θερμά λόγια έγινε δεκτή η πρωτοβουλία των “Τριτώνων” για διοργάνωση της παν/νιας συνάντησης φουσκωτών σκαφών στο Νησί μας, το τριήμερο 24-26/6 και ψηφίστηκε πίστωση 50.000 ευρώ, για τη διοργάνωση υποδοχής στο λιμάνι. Οι “Τρίτωνες” θα έχουν ίδια συμμετοχή στα έξοδα με 20.000 ευρώ.
Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος των “Τριτώνων” κ. Ντρίτσης, η προβολή του Νησιού έχει αρχίσει στα παν/κα ΜΜΕ, με 1ο το περιοδικό “Θάλασσα”, ενώ υπολογίζεται ότι οι περίπου 4.000 επισκέπτες (πληρώματα, συνοδοί κλπ), θα αποφέρουν γύρω στα 600.000 – 800.000 ευρώ έσοδα στην τοπική αγορά.
Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣΣχετικά με τις οφειλές, έγινε αναφορά σ’ ένα υπόλοιπο 24.000 ευρώ για το κόστος συμμετοχής στην έκθεση της Ουτρέχτης (έλαβε χώρα τον Γενάρη του 2011), που προγραμματίστηκε από την προηγούμενη Δ/ση. Ο τ. Πρόεδρος του ΔΟΤ κ. Σιφάκης υποστήριξε ότι η δαπάνη έχει προπληρωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, επικαλούμενος τη μαρτυρία των υπ/λων του ΔΟΤ, αλλά και της εταιρείας προβολής, δηλώνοντας ότι άφησε στο ταμείο 4.500 ευρώ.

No comments: