Tuesday 12 April 2011

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΠΡΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟ: Επιστολή διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις γιατρών σε Κέφαλο, Αντιμάχεια, Αερ/μιο


Κύριε Υπουργέ,
Ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κω, και κάτοικος Κεφάλου, χωριού με 3.000 κατοίκους που απέχει από το κοντινότερο Κέντρο Υγείας 42 χιλιόμετρα, σας εκφράζω την αγανάκτησή μου, που είναι και αγανάκτηση όλων των συμπατριωτών μου και καταγγέλλω τον κ. Ι. Σοροκάκη, Διοικητή του Νοσοκομείου Κω και όλους τους συνυπεύθυνους, που με δική τους απόφαση υποβάθμισαν τις υπηρεσίες Υγείας στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα. Από το 2007 ως πρόεδρος του Κοινοτικού Διαμερίσματος Κεφάλου, με δικές μου ενέργειες κατάφερα να δημιουργήσω 2 οργανικές θέσεις ιατρών στα χωριά μας Κέφαλο και Αντιμάχεια, οι οποίες εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας.
Δυστυχώς σήμερα 2011 και μάλιστα παραμονές έναρξης τουριστικής περιόδου και παρά την απουσία ιδιωτών ιατρών στην περιοχή, ο κ. Σοροκάκης με την αμέλειά του κατάφερε τα 2 χωριά να μείνουν ουσιαστικά χωρίς γιατρό, πράγμα που έχουμε να ζήσουμε εδώ και 50 χρόνια. Σας κάνουμε επίσης γνωστό ότι το διεθνές αεροδρόμιο Κω παραμένει χωρίς ιατρική κάλυψη για 20 μέρες το μήνα.
Επειδή λοιπόν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο κίνδυνος να υπάρξουν θύματα είναι υπαρκτός, αφού δεν υπάρχουν γιατροί που να παραμένουν στα χωριά μας τη νύχτα για τις άμεσες βοήθειες, σας παρακαλώ κ. Υπουργέ να πάρετε το θέμα προσωπικά και να δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημά μας.
Με τιμή
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

No comments: