Tuesday 5 April 2011

Κρεμαστινός – Είδε καρδιοπαθείς ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΚΩ


Σε 4 συσκέψεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο στην Κω, ο κ. Κρεμαστινός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί γενικότερα και ειδικότερα για τα προβλήματα του νησιού, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας. Μαθαίνοντας ότι δεν έχει το νοσ/μείο καρδιολόγο, φόρεσε την άσπρη μπλούζα και πήγε στην Καρδιολογική, εξετάζοντας τους ασθενείς…
Παράλληλα τηλεφώνησε στον Υπ. Υγείας για την κάλυψη της θέσης.
•Στη συνάντηση που είχε την Κυριακή το πρωί στο Δημαρχείο, ενημερώθηκε για τις προθέσεις του Δήμου στον τομέα της Υγείας, πρότεινε στο Δήμαρχο την σύνδεση της Κω με το Παν/μιο του Κέμπριτζ και εισηγήθηκε τη δημιουργία στο νησί ενός συνεδριακού κέντρου 25.000 θέσεων, όπως έχει η Βαρκελώνη και παίρνει όλα τα μεγάλα συνέδρια.
ΣΤΟ «ΑΣΤΡΟΝ»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντησή του στο «Αστρον» με κομματικούς και όχι μόνον φίλους του, παρουσία του Γραμματέα κ. Μ. Βογιατζή, του τ. Δημάρχου, όχι όμως και του νυν.
•Από τις ομιλίες που έκαναν αίσθηση ήταν αυτές των κ. Μάνου Θεοδωρίδη και Βασ. Χατζηγιακουμή. Ο πρώτος έβαλε ζητήματα αναποτελεσματικότητας κόμματος και κυβέρνησης, φέρνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα τον καθαρισμό στο λιμάνι Μαστιχαρίου (θέλει 9 υπογραφές) και τη διατήρηση 380 Δ.Σ. του Δημοσίου που απορροφούν 100 εκ. χωρίς να προσφέρουν τίποτα.
•Ο δεύτερος με αιχμές για την κομματική λειτουργία και την απαξίωση κορυφαίων στελεχών, όπως του Κ. Σημίτη, είπε πως η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Αναγνώρισε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου να αποφύγουμε την πτώχευση, κυρίως όμως εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των εθνικών θεμάτων. Τέλος άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα έχει άλλη ευκαιρία να μιλήσει σε ΠΑΣΟΚική συνάντηση…
•Πιο αισιόδοξος ο κ. Ντίνος Παπανικολάου είπε πως πρέπει να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο και πρότεινε έναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών υγείας στα νησιά με κάτι ανάλογο του 166 για το Αιγαίο.
•Η Κως, είπε, έχει 50.000 στρέμματα στην κατοχή του Δήμου και θα μπορούσαν κάποια από αυτά να αξιοποιηθούν για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω.
Τέλος ο κ. Παπανικολάου υπενθύμισε την πρωτοβουλία του το 1986 να κάνει το πλοίο της ΑΝΕΜ, λέγοντας ότι τότε μας χλευάζανε, αλλά τα ώρα έχουμε δικαιωθεί.
•Ο κ. ΚΑΜΠΑΝΗΣ έβαλε θέματα αξιοποίησης του Κ.Υ. Αντιμάχειας, ασθενοφόρου, σύμπραξης στο Νοσ/μείο των Στρατιωτικών γιατρών και να ενισχυθεί η μοριοδότηση των ντόπιων γιατρών στις προσλήψεις.
Τέλος, μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου για τις πολλές διακομιδές ασθενών στην Αθήνα και την αντίθεσή του στην πληρωμή των 5 ευρώ από όσους εξυπηρετούνται στο Νοσ/μείο.
Μ. ΟΥΡΑΝΟΣ: Αλίμονό μας
αν μάθει η ΙΑΤΑ ότι δεν έχει
γιατρό το αεροδρόμιό μας!
Κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση του «Αστρον» με τον κ. Κρεμαστινό ήταν η έλλειψη γιατρού στο Αερ/μιο, όπως το ανέδειξε ο κ. Καμπανής.
Ο κ. Σοροκάκης είπε πως μόνο 10 εφημερίες μπορεί να δικαιολογήσει το Νοσ/μείο με τον Αγροτικό της Αντιμάχειας και πέραν αυτού ουδέν, αντιπροτείνοντας να φροντίσει γι’ αυτό η ΥΠΑ.
Ο πρ. Πρόεδρος του ΙΣΚω κ. Ουρανός είπε πως πρόκειται για μείζονος σημασίας θέμα, τέτοιο που αν πάρει είδηση η ΙΑΤΑ ότι το αερ/μιο είναι χωρίς γιατρό, θα το βάλει σε black list και δεν θα επιτρέπει να πετούν εδώ τα αερ/να. Ανάλογος προβληματισμός αναπτύχθηκε και για την αδυναμία έγκαιρης κάλυψης των αναγκών σε ασθενοφόρο, όποτε ζητηθεί από το αερ/μιο…
ΚΥΡΙΤΣΗΣ V/S ΒΟΓΙΑΤΖΗ
ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ
ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ…
Επικριτικός ο τ. Δήμαρχος κατά του κ. Βογιατζή, που είπε πως στην πρόσφατη σύσκεψη με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ μπήκαν θέματα όπως το μεταφορικό ισοδύναμο και η κατάργηση του επίναυλου, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να προχωράνε, λόγω κρίσης.
Ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι ως Γραμματέας της Ν.Ε. έπρεπε να είναι πιο διεκδικητικός ο κ. Βογιατζής, λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι δεν επέδειξε την …ΠΑΣΟΚική ψυχή στα θέματα αυτά, αν και γνώριζε ότι η Ε.Ε. μεταφορικό ισοδύναμο και ΦΠΑ μειωμένο τα έχει αλλού κατοχυρωμένα (σε άλλα νησιά της Ευρώπης).
Ο κ. Βογιατζής απάντησε με τα λόγια του κ. Καρχιμάκη ότι κάποιοι δεν πήραν είδηση ότι η χώρα έχει πτωχεύσει…
* Ο κ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ έβαλε επίσης θέματα υψηλού κόστους στα μεταφορικά, όρων δόμησης στα νησιά που δυσκολεύουν τους μικρο-ιδιοκτήτες και αξιοποίησης των πόρων της Ε.Ε.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ
Κλείνοντας ο κ. Κρεμαστινός, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν κατανόηση στις δυσκολίες, να μην τα βλέπουν όλα μαύρα και πως σε όλα τα ζητήματα που μπήκανε, θα είναι συμπαραστάτης στην αντιμετώπισή τους.

No comments: