Tuesday 19 April 2011

Κινητοποιήσεις Αστυνομικών για την Αστ/κή Δ/νση της Κω


Την πρώτη της εύστοχη κινητοποίηση έκανε τη Δευτέρα στην Κω η Ενωση Αστυνομικών Δωδ/σου, διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο και το χρόνο που έκανε την 2η Αστ/κή Δ/νση της Κω, δηλ. προχώρησε στην …αναβάθμιση της Υποδ/νσης, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη δύναμη για τις ανάγκες της.
Πιο συγκεκριμένα, η σύνθεση της Αστ/κής Δ/νσης προβλέπει 281 άτομα, και τώρα υπάρχουν 150. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι πέρυσι από τους 1.200 δόκιμους αστυνομικούς στη Δωδ/σο έστειλαν 5, εκ των οποίων μόνον 1 στο νησί μας.
Σε δηλώσεις του ο αντ/δρος των αστυνομικών κ. Αντώνης Κυδωνάκης, εύστοχα υπογραμμίζει τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες σε αστυνομικούς, λόγω της αύξησης του τουριστικού ρεύματος.
Στα αιτήματά τους κυριαρχούν οι ανάγκες άμεσης στελέχωσης όλων των τμημάτων και κυρίως των διαβατηριακών ελέγχων, η ικανοποιητική και έγκαιρη κάλυψη των αναγκών από τους δόκιμους αστυνομικούς της Σχολής, η προκήρυξη έκτακτων μεταθέσεων για τις νεοϊδρυθείσες υπηρεσίες όπως Τμήμα Τροχαίας Κω, Α.Τ. Ηρακλειδών κ.ά. αποσπάσεις αστυνομικών σε Δ/νσεις που επιθυμούν την ίδρυση Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών από συνοριοφύλακες σε Ρόδο και Κω κ.ά.

No comments: