Thursday 28 April 2011

Επεισόδιο ποδοσφαιριστών του ΑΟ. Δικαίου εις βάρος θαμώνων καφετέριας στο Πυλί


Διαστάσεις έχει πάρει στην τοπική μας κοινωνία, το επεισόδιο που είχαν ανήμερα του Πάσχα, ξένοι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Δικαίου, με θαμώνες καφετέριας στο Πυλί. Όπως μας κατήγγειλαν θαμώνες της καφετέριας, που δέχθηκαν επίθεση από τους ποδοσφαιριστές, οι τελευταίοι «ενοχλούσαν» με αισχρά λόγια, για πολλή ώρα ανήλικα κορίτσια, ενώ αργότερα επιτέθηκαν και χτύπησαν στο μάτι έναν 32χρονο.
Το σημαντικότερο, όπως μας είπαν, είναι ότι δεν είναι η πρώτοι φορά που οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα ο ένας, προκαλεί επεισόδιο, ζητώντας ταυτόχρονα από την διοίκηση, να πάρει μέρος και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ποδοσφαιριστές.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ
Αναλυτικά η επιστολή που μας έφερε το θύμα της επίθεσης, αναφέρει μεταξύ άλλων:
« Σε μία καφετέρια, που βρισκόμασταν με παρέα, μέσα σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, με πολύ διασκέδαση, ξαφνικά εμφανίζονται 3 «άνθρωποι» του ΑΟ. Δικαίου. Ηρθαν για να δείξουν ότι μπορούν να πειράζουν οποιονδήποτε, έστω κι αν είναι ανήλικος. Εμείς ως ντόπιοι, μετά από πολλά αισχρά «κοπλιμέντα» εις βάρος των 15χρονων και 17χρονων κοριτσιών, έπρεπε να πάρουμε μέρος, αλλά αυτοί μάλλον δεν ήξεραν να μιλάνε, απλά ήθελαν να δείξουν ότι ξέρουν να παλεύουν…
Αφού η κατάσταση ηρέμησε προς στιγμή και έδωσαν τα χέρια, ήθελαν να το συνεχίσουν οι «νταήδες», με αποτέλεσμα να φωνάξει ο ένας παίχτης, κάποιον από την παρέα να πάνε έξω, για να «λύσουν» την παρεξήγηση, αλλά τελικά απ’ ότι φάνηκε, αυτός στην Πατρίδα του, έχει μάθει να λύνει τις παρεξηγήσεις ύπουλα, με μπουνιά στο μάτι. Και όταν την επόμενη μέρα ρωτήθηκε, ο Πρόεδρός του ΑΟ. Δικαίου κ. Πίτσης, με ποιο δικαίωμα σηκώνει χέρι σε κάποιον άγνωστο, η απάντησή του ήταν «όταν είναι μεθυσμένοι, δεν πρέπει να τους μιλάτε».
Μπράβο και στη διοίκηση της ομάδας που τους στηρίζει και καλεί στα κρυφά συμβούλιο, με τις δικές τους κλίκες, χωρίς να πάρει την γνώμη ανθρώπων που ήταν παρόντες, για να καλύψουν, για άλλη μία φορά το συμβάν…
Τέλος, αντί να ζητήσουν συγνώμη, έστω και δυο μέρες μετά, αυτοί μας βλέπουν και μας φτύνουν. Πείτε μου, αν γινόταν κάτι χειρότερο, θα ζητούσαν συγνώμη απ’ τους γονείς μας;;;
Υ.Γ. Τελικά εμείς φταίμε που τους στηρίζαμε τόσον καιρό αλλά το μόνο που τους αξίζει είναι ΦΤΥΣΙΜΟ!!!!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Η διοίκηση της ομάδας, όπως πληροφορηθήκαμε, κάλεσε έκτακτο συμβούλιο για το συμβάν, καλώντας σε απολογία τον παίχτη (δεν τιμωρήθηκε), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε αρχικά, ο ίδιος επίθεση και αργότερα χτύπησε τον νεαρό, για να προστατεύσει την σωματική του ακεραιότητα.
Η διοίκηση θεωρεί ότι το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, χωρίς να υπάρχει λόγος, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αν ήταν ένα επεισόδιο μεταξύ ντόπιων, δεν θα συζητιόνταν ούτε την επόμενη μέρα.
* Να σημειωθεί πάντως ότι, οι ποδοσφαιριστές του Δίκαιου, σε δηλώσεις τους, ζήτησαν συγνώμη από τους φίλαθλους, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «ατυχές», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα, ούτε στην ομάδα, αλλά ούτε και στους φιλάθλους της.

Σημ. Συντάκτη: Για το παραπάνω συμβάν, να σημειωθεί ότι έχει γίνει και καταγγελία στην Αστυνομία και απ’ ότι φαίνεται, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και αυτή θα κρίνει το πώς έχουν γίνει τα γεγονότα και ποιος λέει την αλήθεια. Αυτό όμως, που έχει σημασία, είναι η διοίκηση της ομάδας, να «πολεμήσει» τέτοια περιστατικά και να δείξει την δέουσα σοβαρότητα, σε περιστατικά βίας, ιδιαίτερα αν προέρχονται από ποδοσφαιριστές της, που μόνο κακό κάνουν στην ομάδα και δηλητηριάζουν την τοπική κοινωνία μας, εις βάρος της ομάδας, γιατί πάνω από κάθε ποδοσφαιριστή και κάθε παράγοντα, σημασία έχει η ομάδα, που δυστυχώς τέτοια γεγονότα, σπιλώνουν την ιστορία της.

1 comment:

Anonymous said...

Το θυμα που εστειλε την επιστολη ειναι και θυτης αφου εριξε κατω εναν απο τους ποδοσφαιριστες και τον χτυπισε ενελεητα. Οσο για τα σχολια που λεει οτι συνεβησαν προς ανηλικα κοριτσια ειναι κατι που φυσικα σηκωνει μυνηση αφου οι ιδιες ισχυριζονται οτι δεν ενοχλησαν τις ιδιες αλλα η παρεξηγηση συνεβει με τους συνοδους τους που ηταν επισης πιωμενοι. Αξιζει να σημιωθει πως οι παρεες καθοντουσαν σε ξεχωριστα σημεια και ηταν αδυνατον να υπαρξη η οποιαδηποτε ενοχληση αφου δεν υπηρξε κανενος ειδους επαφη. Φυσικα με τοση καταναλωση αλκοολ ο φερομενος ως θυμα κυριος που εστειλε την επιστολη μπορει και να μην θελει να θυμαται τι ακριβως εκανε και τις σωματικες βλαβες που προξενυσε σε εναν απο τους παικτες ή απλα φοβηθικε μην τον καταγγειλουν για ξυλοδαρμο και απευθυνθηκε στην εφημεριδα για να ειναι με καποιον τροπο καλυμενος. Τελος θα πρεπει να γνωριζει οτι οι υπολοιποι θαμωνες του μαγαζιου ισχυριστικαν πως αφου φερθικε με τοση βιαιοτητα σε εναν απο τους παικτες μετα βγικε εξω να απολογηθει και να ζητησει συγνωμη για την απρεπη συμπεριφορα του αλλα οπως ειναι φυσικο ο παικτης του απαντησε αναλογως!