Tuesday 21 June 2011

Με αστραπιαίες ενέργειες του Δήμου και χωρίς «να ανοίξει ρουθούνι» απομακρύνθηκαν οι Τσιγγάνοι από τις Σημαίες και πήγαν στον Αγ. Βασίλειο


ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ
ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΑΝΑΣΑ»
Αρχίζει η εκπαίδευση των παιδιών των Τσιγγάνων

Το πρωί του Σαββάτου και μετά από συνεννόηση του Δήμου και των Τσιγγάνων, οι τελευταίοι (με την συναίνεσή τους και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό) απομακρύνθηκαν από το πάρκινγκ στις Σημαίες και μετεγκαταστάθηκαν στον Αγ. Βασίλειο (κάτω από τον παλιό σκουπιδότοπο), όπου ο Δήμος έχει εγκαταστήσει σκηνές και τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης, αλλά και του ρεύματος. Βέβαια, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Νικηταράς, οι σκηνές είναι προσωρινές και αργότερα θα δημιουργηθούν καλύτερες υποδομές, ώστε να είναι εύκολη η διαμονή και τον χειμώνα.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΑΝΑΣΑ»
Σε συνεργασία με τον Δήμο, θα δημιουργηθεί από τους Τσιγγάνους συνεργατική ομάδα με την επωνυμία «ΑΝΑΣΑ» για την περισυλλογή των σιδηρικών υλικών και γι’ αυτό ήδη οι Τσιγγάνοι, κάνουν ιδιαίτερη εκπαίδευση στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
Το επόμενο διάστημα θα γίνουν και ειδικά μαθήματα στα παιδιά των Τσιγγάνων, ώστε να μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν και όπως τόνισε και ο Αντιδήμαρχος κ. Πης, στόχος είναι η νέα γενιά των Τσιγγάνων να αφομοιωθεί πλήρως στο κοινωνικό σύνολο.
Πάντως, ο Δήμος ζήτησε και βεβαιώσεις -υποσχέσεις ότι η διαβίωσή τους στον χώρο που μετεγκαταστάθηκαν, δεν θα προκαλέσει προβλήματα στους γύρω κατοίκους, αλλά και ότι θα σταματήσει το φαινόμενο της επαιτείας.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
Τον νέο χώρο στον Αγ. Βασίλειο, επισκέφθηκαν το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος και ο Μητροπολίτης, με τον κ. Καϊσερλη να τους υπόσχεται ότι ο Δήμος, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, για να τους στηρίξει. Επίσης τους ενημέρωσε η
ΔΗΚΕΚΥΔ και η Προέδρος της κ. Ρούφα, έχουν φροντίσει για την μεταφορά των παιδιών τους με λεωφορείο στην ΑΒΙΚΩ, όπου θα γίνονται τα εκπαιδευτικά μαθήματα, αλλά και σε όποια άλλη δραστηριότητα του Δήμου, επιθυμούν να συμμετάσχουν.
* Να σημειωθεί ότι σε μία εβδομάδα θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο χώρο πάρκινγκ στις Σημαίες με την ταυτόχρονη τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού, ώστε να παραδοθεί στους κατοίκους.

No comments: