Saturday 11 June 2011

ΟΙ 27 ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ Σ/ΓΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΙΙΚ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ


Δύο εξαιρετικής σημασίας γεγονότα διαδραματίζονται από την Παρασκευή στο νησί μας.
Το πρώτο αφορά το σύνολο των ευρωπαϊκών εθνικών ιατρικών συλλόγων 27 χωρών, που επέλεξαν τη γενέτειρα του Ιπποκράτη για να συνδιαμορφώσουν και να ψηφίσουν τη νέα χάρτα της Ιατρικής Δεοντολογίας, δηλ. τη διακήρυξη 15 άρθρων που θα αποτελούν το …«ευαγγέλιο» των Ευρωπαίων Ιατρών.
Οι εργασίες της Συνόδου άρχισαν το πρωί της Παρασκευής στο «Ιμπέριαλ» και ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο, ώρα 7, στην Πλατεία Πλατάνου, όπου κάτω από τον ιστορικό πλάτανο θα γίνει η ανάγνωση των άρθρων που θα ψηφιστούν από τους εκπροσώπους των 27 χωρών.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ
ΔΙΙΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Την ευτυχή συγκυρία της εδώ παρουσίας τους άδραξε ο Πρόεδρος του ΔΙΙΚ καθ. Σ. Γερουλάνος και σε συνεννόηση με τους Ελληνες εκπροσώπους του ΠΙΣ κ. Καλοκαιρινό και Βασιάδη, συν τον Πρόεδρο του ΙΣΚΩ κ. Τάλλαρου και τον αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Αρ. Παυλίδη, έκαναν πρόταση στη Σύνοδο για να ανακηρυχθούν οι αντιπρόσωποι των 27 χωρών ως εκπρόσωποι του Ιπποκρατικού Ιδρύματος στις χώρες αυτές, στόχος καταστατικός με ιδιαίτερη σημασία για την διεθνή αναγνώριση και οντότητα του ΔΙΙΚ σε όλη την Ευρώπη.
Η πρόταση έγινε ενθουσιωδώς δεκτή και ήδη σήμερα, σε ειδική τελετή στο ΔΙΙΚ, μετά τον Ιπποκρατικό Ορκο, θα τους επιδοθεί ειδικός πάπυρος με την προβλεπόμενη αναγνώριση κάθε εκπροσώπου στη χώρα του.
Η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ
* Η δεύτερη εκδήλωση αφορά την 3η Αμφικτιονία που ξεκίνησε πανηγυρικά χθες το απόγευμα στο ΔΙΙΚ, με τους χαιρετισμούς των επισήμων, επίσκεψη στον Ιπποκρατικό κήπο, και μια εξαιρετική ομιλία της διακεκριμένης καθηγήτριας κ. Λίλας Μαραγκού με θέμα: «Ο Ασκληπιός και η Χριστιανική θρησκεία». Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα Σάββατο από τις 9 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, οπότε και προβλέπεται εκδρομή στην Κάλυμνο.
* Αξιοσημείωτη – πέραν όλων των άλλων -, είναι και η εισήγηση που θα κάνει στις 12 ο Ιμάμης της Κω κ. Σιουκρή Δαμάτογλου με θέμα: «Η πνευματική θεραπεία του Αλλάχ και των Αγίων του στο Ισλάμ».

No comments: