Thursday 2 June 2011

Υπέροχο ταξίδι στην τέχνη της Αγιογραφίας και της Ζωγραφικής από τους μαθητές της Μ. Βαμβακούση


Εντυπωσίασαν και φέτος οι μαθητές της κ. Μαρίας Βαμβακούση – Βαλσάμη, στην τέχνη της Αγιογραφίας και της Ζωγραφικής εκθέτοντας τα έργα τους στο Πολύκεντρο Θαλασσινού. Στο σύνολό τους σχεδόν ήταν έργα που απέσπασαν πολύ κολακευτικά λόγια και κριτικές τόσο για τους μαθητές, όσο και για τη Δασκάλα τους!
Μέσα στην κατάμεστη κόσμου αίθουσα, έγιναν πρώτα τα εγκαίνια των αγιογραφιών από τον Μητροπολίτη μας, και στη συνέχεια των έργων Ζωγραφικής από τη γνωστή και δημοφιλή χορεύτρια και ηθοποιό κ. Μαρία Ιωαννίδου – Γερμανού. Στην ομιλία του ο κ. Ναθαναήλ αφού συνεχάρη την κ. Βαμβακούση και τους μαθητές της, υπογράμμισε τη δύναμη ψυχής τους, όπως αυτή αποδίδεται στην απεικόνιση των αγίων.
Η κ. Ιωαννίδου δήλωσε εντυπωσιασμένη από το υψηλό επίπεδο των έργων και συνεχάρη την κ. Βαμβακούση για την καλή δουλειά που κάνει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πολλά από τα έργα που εκτίθενται θα μπορούσαν κάλλιστα να εκτεθούν και σε γνωστές γκαλερύ της Αθήνας.
Μίλησαν ακόμη ο τ. Υπ. Αιγαίου κ. Παυλίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Νικηταράς, που χαρακτήρισε τους ασχολούμενους με την αγιογραφία ότι κάνουν κατάθεση ψυχής.
ΕΡΓΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των 40 αγιογραφιών και των 95 έργων ζωγραφικής, οι μαθητές τα διέθεσαν προς πώληση με συμβολικές τιμές για την ενίσχυση του Σβουρένειου Σχολείου, πρωτοβουλία ιδιαίτερα επαινετή. Τα έργα αυτά θα παραμείνουν στο Πολύκεντρο Θαλασσινού και παρακαλούνται όσοι έχουν την ανάλογη δυνατότητα να ανταποκριθούν στο στόχο της ενέργειας αυτής.

No comments: