Saturday 4 June 2011

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΘΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΚΩΣ


Αρκετά μεγάλο προβληματισμό, πρέπει να αποτελέσουν για την τοπική μας κοινωνία, τα αποτελέσματα της έρευνας για τον εθισμό στο ίντερνετ και την εξάρτηση από την ψηφιακή τεχνολογία, που έκανε στα σχολεία μας, η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, μετά από πρωτοβουλία της Αστικής Εταιρείας «Ιπποκράτης».
Σε συνέντευξη που παραχώρησαν τα μέλη της Εταιρείας κ. Κ. Σιώμος και Γ. Φλώρος, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν ηχηρό καμπανάκι για γονείς και εκπαιδευτικούς.
ΑΠΟ 11,7% ΣΕ 16,3% Ο ΕΘΙΣΜΟΣ
Να σημειωθεί ότι η Εταιρεία είχε κάνει παρόμοια έρευνα στην Κω και το 2008 (σε 1063 μαθητές) και τότε το ποσοστό εθισμού ήταν 11,7%, ενώ το ποσοστό των μαθητών που «σέρφαραν» ήταν 80%.
Το 2010, το ποσοστό χρήσης του ίντερνετ ανέβηκε στο 92%, ενώ το ποσοστό εθισμού στο 16,3%, από την οποία, η πλειοψηφία είναι αγόρια, γεγονός που κατατάσσει την Κω στην 1η θέση του πίνακα των περιοχών με εθισμένα παιδιά στο διαδίκτυο.
Η πιο συχνή χρήση του Διαδικτύου αφορούσε τα οnline βιντεοπαιχνίδια (στρατηγικής ή βίας) και από τα εθισμένα παιδιά, κανένα δεν το χρησιμοποιούσε για σχολική χρήση.
Τα παιδιά της επαρχίας, εθίζονται περισσότερο στο Διαδίκτυο, καθώς δεν έχουν τόσες επιλογές για ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες στα μέρη όπου ζουν. Τα παιδιά που είναι εθισμένα, παρουσιάζουν σε μεγάλο ποσοστό και πρόβλημα κατάθλιψης.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούν τα παιδιά από τα αρνητικά της τεχνολογίας, όπως είναι ο εθισμός στο Διαδίκτυο, είναι η γνώση, κυρίως των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών, ώστε να αποφευχθεί ο εθισμός.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Όπως ενημέρωσε ο κ. Σιώμος, τα στελέχη της Αστική Εταιρείας «Ιπποκράτης» θα κάνουν στο επόμενο διάστημα επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε αυτό το θέμα, ώστε να είναι έτοιμα και να αναλάβουν δράση γι’ αυτό το φαινόμενο, που παίρνει διαστάσεις επιδημίας.
* Να σημειωθεί ότι, η αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων της έρευνας θα γίνει στο επόμενο διάστημα, από την Αστική Εταιρεία.

No comments: