Tuesday 7 June 2011

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΩ 100 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ 200 ΤΟ 2012-13 ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


Περίπου 100 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν από το Δήμο Κω για 2 πεντάμηνα, στα πλαίσια του προγράμματος για τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης που εξήγγειλε, πρόσφατα από τη Ρόδο η Υπουργός Εργασίας κ. Κατσέλη.
Αυτό ήταν και το αντικείμενο συνάντησης των υπευθύνων των τομέων στους οποίους και θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό, που έγινε στο Δημαρχείο για να συζητήσουν το περιεχόμενο της πρότασης που θα καταθέσει ο Δήμος, τον τρόπο αλλά και σε ποιες περιόδους θα χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό, καλύτερα, για το Δήμο μας.
Το αντικείμενο που καλείται να υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό είναι καταρχάς το κομμάτι της πρόνοιας όπου εκεί ο Δήμος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, καθώς και το κομμάτι περιβάλλοντος και καθαριότητας.
ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Φορέας υλοποίησης είναι το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και σ’ αυτό συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα. Ανάμεσα σ’ αυτούς, λοιπόν, είναι και ο Δήμος της Κω.
Οι προσλήψεις θα γίνουν με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το πρόγραμμα και θα κατατίθενται στο Ινστιτούτο. Βασική προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί κάποιος στο πρόγραμμα είναι η ανεργία.
Οσο για τις δράσεις στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν οι συμμετέχοντες, είναι η προστασία του περιβάλλοντος, των δασών, του αστικού πρασίνου, η καθαριότητα και η ανακύκλωση, επίσης έχει να κάνει με τις δράσεις που έχει αναλάβει η Πρόνοια, ακόμα και στο κομμάτι των προσχολικών κέντρων, επικουρικά.
Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος μέσα στον Ιούνιο να υλοποιήσει το κομμάτι που του αναλογεί υποβάλλοντας σχετικές προτάσεις.

No comments: