Tuesday 15 March 2011

Προτάσεις Νικηταρά για έργα αναβάθμισης της πόλης


Στην τελική φάση για τις αποφάσεις του, σε μια σειρά παρεμβάσεων για την εικόνα και τις λειτουργίες της πόλης, βρίσκεται ο Αντιδήμαρχος κ. Νικηταράς, ενόψει και της επικείμενης τουρ. περιόδου.
Στόχος του κ. Νικηταρά είναι να δρομολογήσει μια σειρά έργων που θα αναδείξουν τις ομορφιές της Κω και θα βελτιώσουν την κίνηση στην πόλη, ιδιαίτερα για τους επισκέπτες της.
Μια πρώτη παρέμβαση θα γίνει στα πάρκα για τον εμπλουτισμό και την αισθητική τους με ανάλογο φωτισμό, αρχής γενομένης από το πάρκο πίσω από τον Αγνωστο και στην Πλατ. Μητροπόλεως, απέναντι από το Ακταίον.
Για όλο το τμήμα της παραλιακής εξετάζονται πολλές προτάσεις για να μην υπάρχουν αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια, πάνω στα οποία θα μπουν αποτρεπτικές μπάλες από τσιμέντο. Παράλληλα, αναζητούνται χώροι και τρόποι για ανάλογες θέσεις πάρκινγκ στην περιοχή, ανάμεσά τους ορισμένα τμήματα σε αυλές των σχολείων και στο παλιό γήπεδο Ανταγόρα.
Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν έργα ανάπλασης πίσω από τη ΔΕΗ και μέχρι του Μπαρμπαγιάννη, παράλληλα με τον προβλεπόμενο εκεί πεζόδρομο, πίσω από τα μαγαζιά.
Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει στο σχεδιασμό των παρεμβάσεων στους ποδηλατόδρομους, με κυριότερη την αντιμετώπιση του τμήματος από το «Νερό» που σταματάει τώρα έως τη λεωφόρο των Φοινίκων για να ολοκληρωθεί ο παραλιακός.
Οι διαφαινόμενες προτάσεις είναι μία να περάσει πάνω από τα κτίρια (Νερό – Αύρα – Ακταίον) και μια από κάτω, στην παραλία, με ειδική κατασκευή από ξύλο, όπως έγινε στο λιμάνι της Ρόδου, για την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου.

No comments: