Tuesday 1 March 2011

Δραματική έκκληση Καΐσερλη στο Συνέδριο προς την κυβέρνηση: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!


Ολόκληρο το φάσμα της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο νησί μας, ξεδιπλώθηκε ανάγλυφα το Σαββατοκύριακο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Δήμου μας, παρουσία των Υφ/ργών Υποδομών, Εργασίας και Υγείας των Βουλευτών κ. Ζωΐδη και Κασσάρα, του Αντιπερ/ρχη κ. Χατζηδιάκου, του τ. Υπ. Αιγαίου κ. Παυλίδη κ.ά.
Στο σύνολό τους οι ομιλητές ανέπτυξαν το σκηνικό που διαμορφώθηκε στην περιοχή μας, τις συνθήκες που αναπτύχθηκε και κορυφώθηκε η κρίση και το πνεύμα και τα μέσα που θα πρέπει να υπάρξουν για την αντιμετώπισή της.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Δημάρχου, που έδωσε ξεκάθαρα τη διάρθρωση της κρίσης στο νησί, τα αίτια και τις συνθήκες που οδηγήθηκε στην ύφεση, αλλά και το πλάνο με τις ιδέες και τις προτάσεις του για την αντιμετώπισή της.
ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ
-Η Κως είπε ο κ. Καΐσερλης, μπορεί να διαδραματίσει ξεχωριστό ρόλο στην περιοχή, αλλά και να αντιμετωπίσει μόνη της την κρίση, χωρίς κατ’ ανάγκη να ζητάει χρήματα, παρά μόνον να γίνουν από το κράτος οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, έτσι που να αξιοποιήσουμε το πλούσιο και ανενεργό ανθρώπινο δυναμικό της, τις πηγές πλούτου που διαθέτει για να αναχαιτίσει τις διαδικασίες που οδηγούν μέχρι τώρα την κατανομή του πλούτου στις τσέπες ολίγων μεγάλων…
-Μόνη μας ελπίδα, συνέχισε, είναι ο ίδιος ο λαός της Κω και ο δήμος του, αρκεί να τον αφήσουν να κάνει όσα ξέρει και μπορεί…
Στη συνέχεια ανέλυσε το γνωστό πρόγραμμα των προθέσεών του, όπως η στήριξη των συνεργατικών ομάδων, οι κατασκευές των δημ. κτιρίων κ.ά.
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Ηδη ο Δήμαρχος έχει συνεννοηθεί με τον κ. Μαγκριώτη να ανέβει στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να εξετάσουν τα διάφορα ζητήματα, όπως η δημοπράτηση του νέου Αεροσταθμού (προϋπ. 40 εκ.), ο μόλος για τα κρουαζιερόπλοια, το κέντρο αγροτικής ανάπτυξης, το νέο νοσ/μείο (που «φεύγει» από τα ΣΔΙΤ και πάει στο ΕΣΠΑ) κ.ά.

No comments: