Thursday 10 March 2011

3 υποθέσεις αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών από την Κω και τη Ρόδο


Τρεις υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων θα απασχολήσουν την προσεχή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.
Αντιμέτωπος συγκεκριμένα με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου, που συμπλήρωσε τα δέκα όχι όμως και τα δεκατρία έτη, κατ' εξακολούθηση είναι ένας 62χρονος κάτοικος Παραδεισίου.
Ο 62χρονος σύμφωνα με το παραπέμπτικό βούλευμα ασέλγησε το έτος 1994 σε μια ανήλικη η οποία επισκεπτόταν την οικία του.
-Στην ίδια συνεδρίαση θα εξεταστεί υπόθεση με κατηγορούμενο για βιασμό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού κατ' εξακολούθηση έναν παραγωγό ραδιοφωνικής εκπομπής που διαμένει στην Κω.
Ο κατηγορούμενος, ηλικίας σήμερα 31 ετών, φέρεται κατά τη διάρκεια των εκπομπών του σταθμού να έδινε στον αέρα έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου τον οποίον μπορούσαν να καλούν οι ακροατές και να κάνουν αφιερώσεις τραγουδιών.
Η φερόμενη ως παθούσα, γεννηθείσα το 1989, ήταν ακροάτρια του σταθμού αυτού. Τον Νοέμβριο του 2003 επικοινώνησε στο τηλέφωνο που έδινε ο κατηγορούμενος και ζήτησε να αφιερώσει ένα τραγούδι σε μία φίλη της. Στην συνέχεια ο κατηγορούμενος, έχοντας τον αριθμό του τηλεφώνου της, φέρεται να άρχισε να της στέλνει γραπτά μηνύματα, ρωτώντας την για την ηλικία της, σε ποιο σχολείο πηγαίνει, ενώ σε κάποια από τα μηνύματα από τα γραφόμενά του έδειχνε να είναι απογοητευμένος από την ζωή του, προκαλώντας έτσι αισθήματα συμπάθειας στην ανήλικη.
Την 12-12-2003 το σχολείο της διοργάνωσε ένα πάρτι, στο οποίο συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο. Η επικοινωνία τους συνεχίσθηκε με τον ίδιο τρόπο. Την 5-1-2004, όταν η φερόμενη ως παθούσα ήταν 14 ετών και τριών μηνών περίπου, βρισκόταν μαζί με φίλους της στο Πυλί και τότε δέχθηκε μήνυμα από τον κατηγορούμενο, ο οποίος της είπε ότι βρισκόταν και αυτός στο Πυλί και της ζήτησε να πάει να τον συναντήσει μαζί με τους φίλους της για να μην δώσουν στόχο.
Η ανήλικη φέρεται να οδηγήθηκε από τον κατηγορούμενο στη συνέχεια σε μια ερημική τοποθεσία στο βουνό πάνω από τον οικισμό «Αμανιού» και εκεί να την βίασε. Στη συνέχεια φέρεται να της ασκούσε ψυχολογική βία και ενώ τελούσε υπό τον φόβο της αποκάλυψης της επαφής της μαζί του, να την εξανάγκαζε να έρχεται σε συνουσία μαζί του, τουλάχιστον 20 φορές έως τον Νοέμβριο του 2004.
- Στην τρίτη υπόθεση αντιμέτωπος με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου ηλικίας κάτω των 10 ετών είναι ένας 64χρονος κάτοικος Κω.
Ο κατηγορούμενος φέρεται την 8η Αυγούστου 2006 και ώρα 21.30 να παρέσυρε με επίμονες παροτρύνσεις ένα 9χρονο κοριτσάκι εντός του καταστήματός του, να της ζήτησε να τον πλησιάσει και στη συνέχεια να προέβη σε εναγκαλισμό της. Ταυτόχρονα ενήργησε ψαύσεις στο σώμα της, χαϊδεύοντας το στήθος της και λέγοντάς της "κάτσε, θα σου κάνω ό,τι χάρη θέλεις".
Φέρεται παραπέρα την ίδια ημέρα και μισή ώρα αργότερα να της πρόσφερε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ προκειμένου να εισέλθει εντός του καταστήματος του και να την αγκαλιάσει προς ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα.

No comments: