Tuesday 15 March 2011

Τι ζήτησαν οι Ξεν/χοι από τους κ. Μπαλαλή και Πασσανικολάκη για την τουριστική εικόνα της Κω και τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ


Στο πλαίσιο της έναρξης ενός κύκλου συνομιλιών μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων και της Νέας Δημοτικής Αρχής, ο οποίος αποσκοπεί σε μια παραγωγική συνεργασία, για το καλό του νησιού μας, πραγματοποιήθηκαν οι εξής συναντήσεις:
Την Τρίτη 8/3 με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και πρόεδρο του Ε.Φ.Τ. κ. Γιάννη Μπαλαλή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Kos Aktis. Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, μεταξύ πολλών θεμάτων, συζητήθηκαν:
1) Η προετοιμασία του νησιού μας για την νέα τουριστική σαιζόν που αρχίζει σε λίγες εβδομάδες.
2) Η συμμετοχή της Κω σε όλες τις απαραίτητες εκθέσεις και τουριστικές διοργανώσεις, για την βέλτιστη προώθηση του νησιού μας σε όλες τις αγορές.
RYAN AIR ΚΑΙ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΟ ΑΕΡ/ΜΙΟ
3) Η επιθυμία της Ένωσης ξενοδόχων για την αύξηση των πτήσεων χαμηλού κόστους με την RYAN AIR και με άλλες εταιρείες του κλάδου, καθώς επίσης και η επίλυση του οικονομικού θέματος που έχει προκύψει με την αεροπορική εταιρία EASY JET.
4) Η τακτική λεωφορειακή σύνδεση της πόλης και των χωριών με το αεροδρόμιο. Που είναι άλλωστε απαραίτητη προϋπόθεση από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών προκειμένου να συνεχίσουν και να αυξήσουν τις πτήσεις τους προς το νησί μας. Η υποδοχή των επισκεπτών μας στο αεροδρόμιο και τα λιμάνια με (video wall) στον χώρο αφίξεων μέσω του οποίου θα αναδεικνύονται οι ομορφιές του νησιού μας, τα τοπικά μας προϊόντα και θα ενημερώνονται για όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
5) Προτείναμε την ανάθεση στην Δημοτική Αστυνομία «τουριστικών αρμοδιοτήτων», τοποθετώντας ευδιάκριτα το σηματάκι (info) πάνω στις στολές τους, ώστε να είναι πιο προσιτοί και χρήσιμοι στους επισκέπτες μας.
6) Συζητήσαμε για την αναγκαιότητα ίδρυσης σχολής ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ στην Κω, την ενεργοποίηση του κέντρου υγείας της Αντιμάχειας με ταυτόχρονη πάταξη του θλιβερού φαινομένου των «Τουριστογιατρών» που δυσφημίζει αφάνταστα το νησί μας, την ανάδειξη της ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗΣ μας ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, του γαστρονομικού μας πλούτου με διάφορα φεστιβάλ γαστρονομίας κλπ.
ΝΕΟΣ ΜΟΛΟΣ ΚΑΙ
ΝΕΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ
7) Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης και ζητήματα μακροπρόθεσμης εφαρμογής (επέκταση Μαρίνας, κατασκευή προβλήτας Κρουαζιερόπλοιων, Νέου Λιμανιού, Επέκταση Αεροδρομίου, νέου νοσοκομείου, αξιοποίηση των ακτών κλπ, τα οποία βρήκαν απολύτως σύμφωνο τον κ. Αντιδήμαρχο.
Με την υπόσχεση για μια επόμενη συνάντηση σύντομα, ευχηθήκαμε στον κ. Μπαλαλή καλή επιτυχία στο έργο του και τον διαβεβαιώσαμε πως η συνεργασία μας είναι δεδομένη.
ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΕΚΜΑΡΤΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Την Πέμπτη 10/3 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Γ. Πασανικολάκη, στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν και διευκρινίστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:
1) Ο τρόπος χρέωσης των Ξενοδοχείων με τις μεγάλες αυξήσεις των τελευταίων ετών και οι «υπερβολικές» κατά την άποψη μας, τεκμαρτές χρεώσεις, οι οποίες και θα επανεξεταστούν στα πλαίσια του ενιαίου Δήμου. Η Ένωση Ξενοδόχων Κω ζήτησε εξορθολογισμό των τεκμαρτών χρεώσεων ώστε να ανταποκρίνονται στην πραγματική κατανάλωση ώστε να μην παρουσιάζονται ακραίες καταστάσεις.
2) Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για τα προσεχή χρόνια, οι νέες εγκαταστάσεις Βιολογικού καθαρισμού στα χωριά και η επέκταση του δικτύου για την επαναχρησιμοποίηση του νερού από τον Βιολογικό καθαρισμό, για άρδευση.
Με την δέσμευση ότι τουλάχιστο για το 2011 δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια του νερού, και μετά τις διευκρινιστικές απαντήσεις του κ. Πασανικολάκη, του ευχηθήκαμε καλή δύναμη και συμφωνήσαμε να επανέλθουμε με εμπεριστατωμένες προτάσεις ώστε όλα τα προβλήματα να λύνονται επί τόπου και να μην χρονίζουν.
Ο πρόεδρος
Μηνάς Χατζημιχαήλ
Η γραμματέας
Σμαράγδη Παρισίδη

No comments: