Tuesday 22 March 2011

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΠΛΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ


Τους άμεσους στόχους της νέας Δημ. Αρχής παρουσίασε σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος, μ’ αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, την Τετάρτη στις 19:00 στον Ορφέα, για την οποία τόνισε τη σημασία της καλής λειτουργίας του οργάνου.
Δήλωσε ότι (με απόφαση της Εκτελεστικής που συνεδρίασε την Κυριακή) ξεκινά άμεσα η επαναφορά της διπλής κυκλοφορίας στο λιμάνι, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα τέλη του επόμενου μήνα. Παράλληλα ανέφερε ότι δόθηκε εξουσιοδότηση στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νικηταρά να προβεί στην αναγκαία σύνδεση των ποδηλατοδρόμων του Κέντρου, για να χρησιμοποιηθούν από τους τουρίστες.
Ανακοίνωσε ότι έρχονται προς διαβούλευση ο ΟΕΥ, ο προϋπολογισμός και τα εκτελεστέα, την έναρξη λειτουργίας 7 συνεργατικών ομάδων σε καινοτόμες δράσεις (όπως π.χ. η διαχείριση των παραλιών), τα αποτελέσματα των οποίων θα φανούν πολύ σύντομα, τη συγκρότηση Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας σε βάθος 3ετίας (για τα φύκια στο Μαστιχάρι είπε ότι θα γίνουν ήπιες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις προτάσεις του λιμενολόγου που έχει εικόνα, ενώ για τα αδρανή τόνισε ότι θα γίνονται χωρίς να επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση), ενώ την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσει για τις αλλαγές στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών.
Υπεραμύνθηκε της πρόθεσης της Δημ. Αρχής να διατηρήσει το νομικό καθεστώς των Βρεφονηπιακών ως αυτοτελή οργανισμό, κι όχι να ενσωματωθούν οι εκπ/κοι στο Δήμο, ενώ επανέλαβε ότι πρώτη προτεραιότητα στη στόχευση τους είναι η απασχόληση των άνεργων επιστημόνων και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχ/σεων, κι όχι τα έργα υποδομής, τα οποία θα γίνουν παράλληλα με τον κεντρικό στόχο

No comments: