Thursday 31 March 2011

Κάτοικοι του τ. Δ. Ηρακλειδών ίδρυσαν Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα με στόχο θέματα υγείας, νερού


Η κρίση βαθαίνει. Η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, οι φτωχοί αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σκληραίνει και εντείνεται. Με πρόσχημα την κρίση τα προαποφασισμένα εδώ και καιρό, από την Ε.Ε., την πλουτοκρατία και τις εγχώριες κυβερνήσεις μέτρα για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου, παίρνονται με την μορφή καταιγίδας. Η λαϊκή οικογένεια στενάζει κάτω από το βάρος αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Μπορούμε να αντιπαλέψουμε αυτήν την πολιτική. Υπάρχουν οι δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να ενώσουν το λαό, ενάντια στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει, το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι.
Σε πλατιά σύσκεψη, που έγινε στο πνευματικό κέντρο Κεφάλου, με πρωτοβουλία της Κ.Ο.Β. ΚΚΕ Ηρακλειδών, και της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάτοικοι από Κέφαλο, Αντιμάχεια, Καρδάμαινα, αποφάσισαν τη δημιουργία Λαϊκής Επιτροπής αγώνα, για να αντιπαλέψουν και να αντισταθούν σε αυτήν την πολιτική. Στην συνεδρίαση της η Λαϊκή Επιτροπή ασχολήθηκε με όλο το φάσμα των προβλημάτων, εξέλεξε γραμματεία και αποφάσισε να προτάξει σαν πρώτα θέματα και στόχους πάλης:
1. Τους παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς
2. Τα αγροτικά ιατρεία
3. Το νερό
Για τους παιδικούς σταθμούς απαιτούμε την μετεγκατάσταση τους σε κτίρια που να πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά μας, κατάργηση των τροφείων, την πρόσληψη επαρκούς για την φύλαξη των παιδιών προσωπικού, την λειτουργία τους σε ωράριο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονιών.
Στο ζήτημα της δημόσιας υγείας, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση των αγροτικών ιατρείων, την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμακευτικού υλικού, το τραγικό καθεστώς συνταγογράφησης. Απαιτούμε την άμεση στελέχωσης τους, την βελτίωση της συνταγογράφησης, τον εφοδιασμό τους με φαρμακευτικό υλικό, την άμεση στελέχωση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, την κατάργηση των 5 ευρώ για την επίσκεψη ιατρού στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.
Για το νερό να παραμείνει κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Γι’ αυτό λοιπόν καμιά αύξηση στην τιμή του. Στη περιοχή μας το νερό, λόγω υπεράντλησης και παλαιωμένων δικτύων (αμιαντοσωλήνες), είναι ακατάλληλο. Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την βελτίωση της ποιότητας του, για την προστασία της υγείας όλων μας.
Γι’ αυτούς τους στόχους πάλης, αλλά και όλα τα προβλήματα που αφορούν την λαϊκή οικογένεια, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ όπως τα εργασιακά – ασφαλιστικό – παιδεία – περιβάλλον – πολιτισμός – αθλητισμός - δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες-τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και άλλα, καλούμε όλους να συσπειρωθούν στην ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Σε αυτόν τον πόλεμο, που θα ενταθεί και θα γενικευτεί επιβάλλεται κανένας να μην είναι μόνος του, να μην είναι ξεκομμένος και απροστάτευτος. Να απαντήσουμε με ενιαία δράση και να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο του να έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Η Γραμματεία της Λαϊκής Επιτροπής Ηρακλειδών

No comments: