Saturday 26 March 2011

Συνεργατική ομάδα για την ανάπτυξη της Κεφάλου


Συνάντηση και κάλεσμα προς τους νέους και άνεργους επιστήμονες του χωριού μας, προς την δημιουργία και λειτουργία Συνεργατικής Ομάδας με στόχο την ακέραια και σωστή ανάπτυξη της Κεφάλου.
Τα πολυπληθή γεγονότα που καλύπτουν την Χώρα, τα οικονομικά αδιέξοδα, οι προγραμματισμένοι δανεισμοί και γενικά η αβέβαιη πορεία του κράτους, σίγουρα δίνουν αφορμές για συναθροίσεις και συζητήσεις των νέων, πόσο μάλλον των νέων επιστημόνων. Έπειτα οι ανακοινώσεις του Δημάρχου, για την δημιουργία συνεργατικών ομάδων με στόχο την απασχόληση και εμάς των ιδίων, σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική κατάσταση, αποτελεί πρόκληση.
Πάνω σε μια τέτοια βάση πραγματοποιήθηκε (19/3) στο πνευματικό κέντρο Κεφάλου, μια πρώτη συνάντηση μεταξύ νέων επιστημόνων και μη. Στην συνάντηση συζήτηση, συμμετείχαν αρκετοί νέοι και νέες καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι (Δρόσου Διονυσία, Γιάννου Γιάννης, Αντωνούρης Ιγνάτιος) που ενθάρρυναν την συζήτηση με στόχο την «αφύπνιση» της τοπικής κοινωνίας και των νέων προς την «αναγέννηση», καθώς μαζί συζήτησε και συμμετείχε ο κ. Μπαραχάνος Αθανάσιος ο οποίος ενημέρωσε για την υπάρχον πολιτική κατάσταση του δήμου και εν γένει της χώρας, με ενωτικό λόγο και σωρό παραδειγμάτων προς λύσεις και σκέψεις γύρω από το Χωριό μας.
Όσον αφόρα τους ακαδημαϊκά άνεργους μορφωμένους, υπάρχει ήδη μια πρώτη λίστα γύρω στα πενήντα άτομα, χωρίς το νούμερο να αποτελεί τον πραγματικό αριθμό αφού κάποιοι προφανώς θα λείπουν από την λίστα αυτή.
Γίνεται λοιπόν κάλεσμα σε όλους για να παρέχουν τις γνώσεις τους, ο καθένας στο δικό του αντικείμενο και όλοι για την Κέφαλο, σε μια δεύτερη συνάθροιση συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα και απαιτείτε η παρουσία όλων, αφού η απραξία και ο χαμένος χρόνος μπορεί να αποβούν σε μοιραίο λάθος.
Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν σε πρώτη φάση, όπως και για το πότε ακριβώς θα οριστεί η επείγουσα δεύτερη συνάντηση συζήτηση αλλά και κατάθεση ιδεών και απόψεων παρακαλώ επικοινωνήστε στο e-mail: crazysurfer79@gmail.com
Ευχαριστώ Σάκης Μπαραχάνος

No comments: