Tuesday 22 March 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ


«Φτάσαμε να λέμε: αρρώστησες,
πάρε αερ/νο και στην Αθήνα…»

Στις 7 Μαρτίου το βράδυ, ο πατέρας μας εισήχθη στο Νοσοκομείο με συμπτώματα πυρετού και δύσπνοιας. Αφού του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, έκρινε η εφημερεύουσα ιατρός ότι έπρεπε να νοσηλευτεί και την επόμενη μέρα να πήγαινε σε εξωτερικά ιατρεία για περαιτέρω εξετάσεις. Τον έβαλαν στην Παθολογική Κλινική, ενώ την ενημερώσαμε ότι παλαιότερα είχε χειρουργηθεί για αγγειοπλαστική, όμως δεν θεώρησε σοβαρή την κατάστασή του ώστε να εισαχθεί στην Καρδιολογική.
Αποτέλεσμα, την επόμενη μέρα νωρίς το απόγευμα η κατάσταση του πατέρας μας παρουσίασε επιδείνωση και ενώ ζητούσαμε βοήθεια δεν υπήρχε ανταπόκριση από κανέναν! Εφυγε άδικα από ζωή το βράδυ της 8ης Μαρτίου από ανακοπή εξαιτίας της πλημμελούς φροντίδας που έτυχε μέσα στο Νοσ/μείο, αφού σε κρίσιμες ώρες η γιατρός απουσίαζε το απόγευμα από το Νοσοκομείο και έδινε οδηγίες στον Αγροτικό γιατρό των εξωτερικών ιατρείων, μέσω κινητού τηλεφώνου ενώ έπρεπε να τρέξει εκεί και να γίνουν όσα έπρεπε.
Δεν υπήρχε δηλαδή εκείνη την ώρα κανείς άλλος ιατρός να βοηθήσει τον πατέρα μας και ρωτάμε ποιος είναι υπεύθυνος και ποιος επιτρέπει να μην είναι στη θέση τους οι εφημερεύοντες ιατροί ακόμα κι εδώ, στο νοσοκομείο της πατρίδας του Ιπποκράτη;
Τι θα κάνουν οι αρμόδιοι για να σταματήσει αυτή η κατάσταση;
Μας έχουν κάνει μόλις αρρωστήσει κάποιος να λέμε «πάρε αερ/νο και στην Αθήνα…».
Η Οικογένεια Κ. Μωρέ

No comments: