Tuesday 22 March 2011

Μαθητές του Γυμνασίου Ζηπαρίου ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ


Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας, τα γαλλόφωνα τμήματα του Γυμνασίου Ζιπαρίου συμμετείχαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και κατέλαβαν μία από τις πρώτες θέσεις πανελλαδικά στην κατηγορία «τραγούδι – χορογραφία», επαναλαμβάνοντας την περσινή αντίστοιχη επιτυχία.
Το θέμα που επιλέχθηκε σε διεθνές επίπεδο είναι «Αλληλεγγύη στον Πλανήτη».
Στο Διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν περισσότερα από 450 σχολεία – δημόσια και ιδιωτικά – και σχεδόν 7000 μαθητές. Οι μαθητές συνέθεσαν το τραγούδι με τίτλο “Puique c’est ma planète” (Εφόσον αυτός είναι ο πλανήτης μου), το οποίο πλαισιώθηκε από video-clip.
Βασικοί συντελεστές ήταν: η καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας, κ. Καραμολέγκου Γεωργία, η καθηγήτρια μουσικής, κ. Κρητικού Φωτεινή και η καθηγήτρια θρησκευτικών, κ. Διακογιώργη Μαρία.
Η σύνθεση ήχου και video-clip ήταν προσφορά των Αρμπελιά Μάνθου και Θαλασσινού Γιάννη.
Η απονομή των βραβείων έγινε το Σάββατο 19/3, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσία του Γάλλου Πρέσβη, ενώ ο Γάλλος ράπερ ΜC SOLAAR ήρθε στην Ελλάδα ειδικά για εκείνους.
Οι βραβευθέντες μαθητές του Γυμνασίου Ζηπαρίου είναι οι ακόλουθοι:
Εψιμάρης Βασίλης, Καραγιάννη Άρτεμις, Κεφαλιανού Όλγα, Κίνα Βάια, Κυπραίου Χριστίνα, Κωνσταντίνου Δέσποινα, Λαμπρόγλου Μηνάς, Μαλιλή Βασιλεία – Σαββίνα, Μαλιώρα Ευδοξία – Νεκταρία, Μαστροπέτρου Κατερίνα, Μίχαϊ Αμαλία, Παπασεβαστού Παρασκευή, Σιδέρη Αλεξάνδρα, Φωτιάδου Νίκη και Χαυλή Αθηνά.
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν στην ομάδα των μαθητών και όλων των συντελεστών του έργου που μέσα από τις προσπάθειές τους κατάφεραν να αναδείξουν το νησί μας σε πανελλαδικό επίπεδο στα πλαίσια σχολικών δραστηριοτήτων, με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων, οι οποίοι και κάλυψαν μόνοι τους τα έξοδα μετάβασης των παιδιών στην Αθήνα για να παραλάβουν το βραβείο τους.

No comments: