Monday 14 September 2009

Παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας με την οργανωτική επιμέλεια του κ. Σπύρου Μερκούρη



ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Στην Κω ο Υπ. Τουρισμού της Κίνας για φύτευση στον Κήπο του Ιπποκράτη
ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΑΝΗ ΧΩΡΑ
Εξαιρετικής σημασίας ταξίδι στην Κω θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο 24 και 25/10 η κινεζική αντιπροσωπεία που θα έρθει στη χώρα μας, στο πλαίσιο μιας ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος συνεργασία, που εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία ο κ. Σπύρος Μερκούρης, τον περασμένο χρόνο, στο Πεκίνο.
Με τη φροντίδα του καλού φίλου της Κω κ. Μερκούρη, η αντιπροσωπεία αυτή, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Υπ. Πολιτισμού της αχανούς αυτής χώρας, θα έρθει καις το νησί μας, στο πλαίσιο του συμποσίου που θα γίνει στο Ζάππειο, παρουσία του Κ. Παπούλια, με θέμα «Η τέχνη της Ιατρικής στην Ελλάδα και στην Κίνα. Κατά την επίσκεψη αυτή στο νησί μας θα γίνει επίσκεψη και φύτευση από τον Κινέζο Υπουργό στον Κήπο του Ιπποκράτη εκδήλωση που έχει μεγάλη σημασία για την Κω, αφού θα ανοίξει ένα κεφάλαιο συνεργασίας, αρχικά σε θέματα που αφορούν την ιστορία της Ιατρικής, αλλά και γενικότερα σε ζητήματα πολιτισμού, πιθανότατα και τουρισμού.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ «ΒτΚ»
ΤΟΥ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
Αναλυτικά το πνεύμα της επίσκεψης, το πρόγραμμα και οι στόχοι της συνάντησης αυτής περιγράφονται στην παρακάτω επιστολή που έχει στείλει στο «ΒτΚ» ο κ. Σπύρος Μερκούρης:
Κύριο Γιάννη Ιωαννίδη
Γιάννη μου,
Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελληνο - κινεζικής συνεργασίας που είχε ως αντικείμενο τη διοργάνωση της έκθεσης «Η Επιρροή του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στην Όπερα και η Όπερα του Πεκίνου» που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Όπερα του Πεκίνου, που την επισκέφτηκαν 200.000 θεατές σε 40 ημέρες, ο διοργανωτής και επιμελητής της έκθεσης Σπύρος Μερκούρης και η «Η Ένωση του Κινεζικού Λαού για τη Φιλία» της οποίας Πρόεδρος με βαθμό Υπουργού είναι ο κ. Chen Haosu, αποφάσισαν από κοινού να διοργανώσουν Συμπόσιο με τίτλο «L’Art de la Médicine de Grèce et de la Chine» στο Ζάππειο Μέγαρο, από 22 έως 26 Οκτωβρίου 2009, με όραμα την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.
Ο πατέρας του Chen Haosu κατάγεται από οικογένεια Μανδαρήνων που προσχώρησε και έγινε στρατηγός του Μαο. Η οικογένεια Chen τιμάται ιδιαίτερα στην Κίνα. Ο δε Chen Haosu είναι ένα είδος Υπουργού Πολιτισμού.
Το Συμπόσιο αυτό είναι προπομπός της μεγάλης έκθεσης που οργανώνεται με θέμα: «Man and Nature is One » που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2010, στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη (18/10-18/11 2010).
Ο στόχος της έκθεσης είναι να δείξει την προσφορά των πολιτισμών Ελλάδας και Κίνας για την εξέλιξη και ανάπτυξη του ανθρώπινου πνεύματος.
Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και διοργανώνεται από τους εξής φορείς:
* «Μ.Κ.Ο. Ορίζοντες – Ανθρωπιστικές και Πολιτιστικές Δράσεις» (Πρόεδρος: Σπύρος Μερκούρης)
* «Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα» (Πρόεδρος: Στέφανος Γερουλάνος)
* «Μ.Κ.Ο. Ελλάδα Καθαρή» (Πρόεδρος Κάρλα Μανωλοπούλου
* «Μ.Κ.Ο. Ιπποκράτης 2.500» (Πρόεδρος Νίκος Κουτσιανάς)
Σημ.: Επισυνάπτεται πρόγραμμα συμποσίου
Πρόγραμμα Συμποσίου
21 Οκτωβρίου:
Άφιξη της Κινεζικής Αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον κ. Chen Haosu.
22 Οκτωβρίου:
10:00 Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
12:30 Press Conference στο Ζάππειο Μέγαρο
(Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Ένωσης του Κινεζικού Λαού για τη Φιλία κ. Chen Haosu θα ανακηρύξει Πρεσβευτές Καλής Θελήσεως της Κίνας τους κ.κ. Μίνωα Κυριακού, πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ανδρέα Ποταμιάνο, πρόεδρο Συνδέσμου Ελλάδας Κίνας, Σταύρο Νικολακόπουλο, εκδότη του περιοδικού Euro China Business).
20:00 Reception
23 Οκτωβρίου:
10:00 Έναρξη συμποσίου. Θα τιμήσει με την παρουσία η Α.Ε. ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας
13:45 Γεύμα
14:45 Συνέχιση του συμποσίου
17:30 Λήξη του συμποσίου
20:30 Δείπνο στον Ναυτικό Όμιλο 30 ατόμων που θα παραθέσει ο κ. Ανδρέας Ποταμιάνος
Μεταξύ των άλλων επισήμων ομιλητών θα μιλήσουν και η κα Qui σύζυγος του προέδρου κ. Chen Haosu, η οποία θα αναπτύξει την Ιστορία της Κινεζικής ιατρικής. Οι Κινέζοι μας έστειλαν το ονόματα των ομιλητών τα οποία είναι εξέχουσες προσωπικότητες:
QIN Zhao, Doctor of Beijing Hospital: From Shennong’s identification of hundreds of medicinal herbs to the “Compendium of Materia Medica”
ZHU Jiang, Professor of Beijing University of Chinese Medicine “Auricular Acupuncture treatment of perimenopausal syndrome”
LI Candong ,Vice president of Fujian University of Chinese Medicine “ Why can Chinese traditional medicine treat disease?
ZHANG Bengang ,Dean of the Research Centre of Medicinal Plant Resource “Not confirmed”
Από ελληνικής πλευράς θα μιλήσουν οι κκ.: Νίκη Γουλανδρή ιδρύτρια και πρόεδρος του μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Στέφανος Γερουλάνος, Νίκος Κουτσιανάς και αναμένουμε το όνομα του τέταρτου ιατρού ομιλητή
24 Οκτωβρίου:
10:00 Ξενάγηση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης
13:00 Γεύμα στο εστιατόριο Διόνυσος
19:00 Οι δύο αντιπροσωπείες θα επισκεφθούν την Κω. Υποδοχή από την τοπική αυτοδιοίκηση.
21:00 Επίσημο δείπνο
25 Οκτωβρίου:
10:00 Φύτευση Κινεζικών θεραπευτικών φυτών στον Κήπο του Ιπποκράτη
20:00 Επιστροφή στην Αθήνα
26 Οκτωβρίου: Αναχώρηση της Κινεζικής αντιπροσωπείας
Με αγάπη
Σπύρος Μερκούρης

No comments: