Monday 21 September 2009

ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ







Σύμφωνα με αναλυτές και παράγοντες
ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.
ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ 4η ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΔΩΔ/ΣΟ;
Μάχη για την πρωτιά μεταξύ των υποψηφίων
“ΚΛΕΙΔΙ” ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Η ΔΙΣΤΑΥΡΙΑ



Στην τελική ευθεία μπαίνει ο προεκλογικός αγώνας κομμάτων και υποψηφίων Βουλευτών. Ειδικά οι τελευταίοι, δεν έχουν αφήσει νησί για νησί και χωριό για χωριό. Οι καταγόμενοι από το Ν. Συγκρότημα, δίνουν μεγάλο βάρος στη “βαθιά” δεξαμενή ψήφων της Ρόδου, ενώ οι του Β. Συγκ/τος, ευελπιστούν βασίζονται κυρίως, στη στήριξη των συμπολιτών τους.
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις πολιτικών παραγόντων και στελεχών, κάνουν λόγο για μεγάλη διαφορά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη Ν.Δ., η οποία αναμένεται να ξεπεράσει – κατά πολύ - τη διαφορά των Ευρωεκλογών. Πολύ πιθανό είναι – όπως αναφέρουν - το Κίνημα, ν’ αγγίξει ποσοστά, ιστορικά, πολύ παλιών εκλογικών αναμετρήσεων. Από την άλλη, τα ποσοστά του Κυβερνώντος κόμματος, φαίνεται ότι θα απέχουν πολύ απ’ αυτά των προηγούμενων εκλογών, λίγο πιο πάνω απ’ αυτά των Ευρωεκλογών.
* Όπως τονίζουν στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ορατή πλέον η 4η έδρα, εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις.
ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι μέχρι στιγμής, ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τα ποσοστά των Ευρωεκλογών, ενώ στα ίδια επίπεδα είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που άρχισε να ανακάμπτει.
ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ
Μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι υποψήφιοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κρεμαστινός και Νικητιάδης για την πρωτιά, ενώ κάτι ανάλογο δείχνει να συμβαίνει και στη Ν.Δ., όπου ο κ. Βαληνάκης αισθάνεται την ανάσα της κ. Ιατρίδη (η οποία εμφανίζεται ενισχυμένη), αλλά και του κ. Πουλιού.
ΚΛΕΙΔΙ” Η ΔΙΣΤΑΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ
Οι συσχετισμοί των δυνάμεων, αλλά και η τελική κατάταξη των υποψηφίων, εξαρτάται από το πώς θα παιχθούν οι συσχετισμοί μεταξύ τους, σε σχέση με το δεύτερο σταυρό. Σε πολλές περιοχές, ο πρώτος σταυρός θεωρείται δεδομένος για κάποιους υποψηφίους, όπως για παράδειγμα στην Κάλυμνο με τον κ. Κασσάρα (που δείχνει αισθητά ανεβασμένος και στα άλλα Νησιά), ενώ γίνεται προσπάθεια από τα επιτελεία τους, στην πολυπόθητη μονοσταυρία.
* Όπως και να ‘χει, είμαστε πολύ κοντά στις 4/10 και σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, θα ξέρουμε αν οι εκτιμήσεις αυτές των στελεχών, απηχούν τα “θέλω” του Δωδεκανησιακού λαού.

No comments: